Може би ще се изненадате, че зареждането до заветните 100%

...
Може би ще се изненадате, че зареждането до заветните 100%
Коментари Харесай

Четири съвета за по-дълъг живот на смартфон батерията

Може би ще се изненадате, че зареждането до заветните 100% вреди

Ако зареждате телефона си вярно, ще удължите доста живота на батерията

Независимо дали приказваме за най-голям, междинен или невисок клас смарт телефони, всички те са изправени пред едно главно предизвикателство – да отговорят на упованията на потребителите за продължен живот на батерията.

Съвременните устройства могат да се похвалят с какви ли не налични приложения, функционалности, актуализации, изкуствен интелект, само че истината е, че би трябвало да знаем какво в действителност е главното предопределение на телефоните – да ни свързват със света, а това е невероятно без батерия. Точно по тази причина е значимо да знаете по какъв начин да поддържате вярно заряда на вашето устройство. Ето няколко съвета от Motorola – пионер в промишлеността на мобилните телефони.

Избягвайте зареждането на телефона си до 100%

Може би ще се изненадате, че зареждането до заветните 100% е зложелател на батерията, изключително в случай че е била доста или изцяло изтощена. Не допускайте привършване на заряда до дъно. Най-добре е да го поддържате на ниво сред 45% и 75%, и да зареждате постоянно и за малко. Както цялостният, по този начин и ниският заряд на батерията лимитират потенциала ѝ на работа и виталния ѝ цикъл.

Спрете ненужните трептения и вести

В доста моменти позвъняването с осцилация, както и приемането на разнообразни по значимост вести, е неизбежно, изключително когато е належащо да изключите звука на смарт телефона си. За жал, даже единствено една от тези две варианти да е включена, унищожаването на батерията е в действие. Затова е целесъобразно да деактивирате непотребните трептения – на клавиатурата, дублирането със звънене при входящо повикване и така нататък, както и ненужните известия.

Яркостта на екрана редуцира заряда още в ранните часове на деня

Високата бляскавост на екрана унищожава батерията с мудни, само че сигурни темпове. Независимо дали е настроена автоматизирано или ръчно, само че ако е на най-много, яркостта на екрана тормози по едно и също време литиево-йонните акумулатори и зрението ви. За предпочитане е да я настроите ръчно на подобаващ за вас % и да ползвате режимите за отбрана на очите през нощта, с цел да можете да се наслаждавате допустимо най-дълго на работата на смарт телефона си. Устройствата на пазара оферират задоволително решения в тази посока. Motorola са нарекли своето “Нощен екран ” – функционалност, която автоматизирано контролира количеството синя светлина в късните часове, с цел да предотврати непотребното напрежение върху очите.

Изключете всичко, което по този начин или другояче не употребявате

В забързаното всекидневие всеки от нас постоянно си икономисва непотребни придвижвания и непосредствено минава към бутона за заключване на смарт телефона, без значение от обстоятелството, че остават отворени куп приложения. Работещи във фонов режим обаче, те внезапно понижават часовете, в които умерено и ползотворно можете да употребявате телефона си.

Непрестанното търсене на Bluetooth сигнал около ежедневния крос в парка да вземем за пример изразходва запаса от сила, и то незабавно! Следващият провинен за доближаването до ниските проценти на заряда, са Wi-Fi и 4G връзките. Голям % от хората не изключват Wi-Fi, когато не го употребяват и по този начин предизвикват непотребен спад на батерията поради непрестанното търсене на мрежа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР