Може би само в Абу Гариб може да бъде видяно

...
Може би само в Абу Гариб може да бъде видяно
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Протестиращите бяха хвърлени като трупове един върху друг

" Може би единствено в Абу Гариб може да бъде забелязано такова необмислено безчовечие, бяха поставени в неговите крайници, там, в Министерския съвет?”. Това попита Антоанета Цонева по време на изключителното съвещание на Народното събрание, на което беше изслушан министър Бойко Рашков за насилието на митингите.

„ От участвалите сред 12 и 15 души зад зверството зад колоните, едвам четирима са получили дисциплинарни санкции - двама неодобрение, един няма да бъде повишаван за една година, различен - за две. Този, който е шеф бранш в профилирани полицейски елементи, е бил конфигуриран в Бюрото за отбрана на очевидци, незабавно след установяването на неговата постъпка. В бюрото при Гешев - това е неговата Преторианска армия. Там ли се събира този башибозук? Там ли ги криете тези хора, за които твърдите, че няма да бъдат повишавани. Та те са повишени”, попита депутатът.

„ Абсолютно еднопосочно от полицията, а тя е била прикривана от прокуратурата, която, забележете - едно от най-гнусните неща, които установихме през днешния ден, е, че е забелязала записа едвам оня ден. Това не е парадокс, това не е надменност, това не е безсрамие - няма категория за метода, по който Гешев се отнася към това безчовечие. Затова той би трябвало да показа доклад”, сподели Цонева.

Тя се обърна и към двамата някогашни вътрешни министри: „ Вие сте виждали и прикривали този запис. Какво сърце носите не знам, през целия ден се запитвам. Излезте и кажете две думи - едната „ извинявай”, а другата - „ оставка”, с цел да запазите минималното достолепие, в случай че някакво такова съществува, на партията, към която принадлежите”, заключи тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР