Може би не вярвате, но положителното мислене е най-обикновен навик,

...
Може би не вярвате, но положителното мислене е най-обикновен навик,
Коментари Харесай

Как да попречим на депресията да ни превземе и унищожи

Може би не вярвате, само че позитивното мислене е най-обикновен табиет, който всеки от нас може да си сътвори. Как да мислим позитивно, тъй че, да не позволяваме депресията да ни превземе и унищожи? Ето няколко стъпки, които сигурно ще ви оказват помощ.

Как да мислим позитивно

Всеки ден си припомняйте по един ваш персонален триумф. Отделете си няколко минути особено за това. Може да го вършиме до момента в който пиете утринното си кафе или до момента в който се обличате за работа. Просто няколко минути, в които да се върнете в някой благополучен миг от живота си. Спомнете си чувствата, които сте изпитвали по време на този триумф. Помъчете се да пресъздадете страстта още веднъж. Това ще ви зареди с позитивна сила и ще бъде вашият сполучлив старт за деня.

 Закаляване на волята

Когато би трябвало да извършите някоя не до там приятна задача, правете го със съзнанието, че по този начин закалявате вашата воля. Ще видите, че откакто се справите със задачата, ще изпитате прелестно чувство  на задоволство и горделивост от самите себе си.

Неуспехът действително не съществува

Развийте навика да гледате на всеки ваш крах като ходило към победа. Ето нещо любопитно. Психолозите даже са на мнение, че неуспехът действително не съществува. И в действителност, помислете сами, няма точна формулировка за крах, нали? Неуспехите, които вие си приписвате са такива само във вашата фикция. Тоест, вие сте решили да ги приемете като такива. Странно, по какъв начин от време на време изпитваме потребност да се самоизмъчваме, нали? Отървете се от сходно мислене по-скоро. Всяка компликация може да бъде преодоляна, само че напълно не е наложително това да се получи от първия път. Неуспехът, който вие сте приели като подобен, в действителност идва да ви покаже само, че това, което сте се пробвали да постигнете няма да стане по този метод. Това е всичко. Просто пробвайте по различен!

Усмихвайте се по-често

Създайте си табиет да се усмихвате. Няма нищо по-хубаво от една спонтанна усмивка. Бъдете откровени когато го вършиме. Ако срещнете някой прочут, зарадвайте се откровено на срещата. Това ще бъде усетено от събеседника ви и той също ще ви отговори със същата позитивна страст.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР