Моите очаквания за утрешната среща в парламента между ГЕРБ-СДС и

...
Моите очаквания за утрешната среща в парламента между ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Моите очаквания за утрешната среща с ПП са за диалог без опорки

Моите упования за утрешната среща в Народното събрание сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната “ са за разговор без опорки, клишета и внушения. Необходимо е освен да заявим целите си, само че и да реализираме базов консенсус кое е изпълнимо и кое е не. Това написа във Фейсбук профила си ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Ето цялостния текст на обявата й:

Моите упования за утрешната среща в Народното събрание сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната “ са за разговор без опорки, клишета и внушения. Необходимо е освен да заявим целите си, само че и да реализираме базов консенсус кое е изпълнимо и кое е не.

Нужна е обществена среща, тъй като в последно време прекомерно постоянно чуваме за " 16- те точки ".

За наша изненада самите " Политическа партия " не поддържат всички 16 точки. Миналата седмица на комисия по правни въпроси цялата група на Политическа партия не гласоподава личния си антикорупционен законопроект. Самият Кирил Петков изиска отдръпване на законопроекта от Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред. За нас е извънредно странна тази трансформация, защото това беше главната им предизборна тематика, а в този момент не желаят даже да я разискват. В тяхно неявяване, останалите ПГ подкрепихме техния законопроект и този на Министерски съвет, което би могло да се назова антикорупционна коалиция без присъединяване на Политическа партия.

Има и точки, които взаимно си опонират – най-много т.13 - бюджетен недостиг 3 %, при близо 7 % в сегашния миг. Считаме я за изрично неизпълнима, при положение, че останалите бъдат изпълнени.

Ако има единодушие да вървим към покриването на Маастрихтските критерии, като изискване за влизане в еврозоната, това значи, че не би трябвало да се разписват никакви спомагателни разноски отсега нататък. Не могат да се усилят минималната работна заплата, пенсии, не могат да се вършат никакви разноски за инфраструктура.

На утрешната среща би трябвало да приказваме съществено за това по какъв начин популизмът не следва да взема връх в политическите диалози.

Нашата предизборна стратегия е повече от 150 страници и се надявам сътрудниците да са се срещнали с нея. Разликата сред техните 16 точки и нашата предизборна стратегия е, че тя се състои от антикризисни ограничения, които ние към този момент изпълняваме, и стратегия за ръководство през 4-годишен мандат. Даваме си сметка в какво положение са обществените финанси на страната, кое е допустимо и кое не е допустимо на този стадий. На първо място слагаме преодоляване на инфлацията, преодоляване на рецесиите, ясното геополитическо позициониране на България.

Акцент в работата на нашата парламентарна група са решенията и законопроектите, които директно касаят българските жители:

- контролиран пазар на електрическа енергия до 2025 година за битовите консуматори

- продължение на обезщетенията за българските предприятия

- понижаване на цената на горивата.

ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили беше мотор на решенията в Народното събрание по плановете на решения

–за влизането на еврото в България от 1 януари 2024 година,

- военно-техническата помощ за Украйна,

- закупуването на Ф16,

- връщането на хартиената бюлетина като опция за избор наред с машинното гласоподаване.

Това заявих в Русе, на първата ни взаимна конференция с Драгомир Дамянов след извършените на 2 октомври предварителни избори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР