Моето намерение е да напусна окончателно политиката. Има и други

...
Моето намерение е да напусна окончателно политиката. Има и други
Коментари Харесай

Бившият испански премиер Мариано Рахой напуска окончателно политиката

" Моето желание е да напусна дефинитивно политиката. Има и други неща за извършване в живота, с изключение на отдаването на политиката ", сподели 63-годишният Рахой в ефира на частно радио, оповестява Българска национална телевизия.

" Живях доста натоварен политически живот и считам, че няма смисъл да се арестувам повече тук ", сподели Рахой и добави, че няма да се кандидатира на партийния конгрес, който скоро би трябвало да откри негов правоприемник.

След като бе свален в петък от власт с избор на съмнение, импортиран от социалистите в Народното събрание, Рахой, централна фигура в испанската политика от близо 15 години, разгласи през вчерашния ден, че напуща лидерския пост в Народната партия.

Избран за пръв път за народен представител през 1981 година в родната си Галисия, той управлява консервативната партия от 2004 година и пое ръководството на страната от декември 2011 година до рухването си от власт в петък.

Начело на изпълнителната власт той претърпя няколко огромни рецесии, в това число рецесията, от която извади страната с цената на строги ограничения за икономии, и миналогодишния опит за разединение на Каталуния.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР