Модулният All-In-One център за данни поема до 60kW ИТ натоварване(снимка:

...
Модулният All-In-One център за данни поема до 60kW ИТ натоварване(снимка:
Коментари Харесай

Пускат уникален сглобен център за данни с течно охлаждане


Модулният All-In-One център за данни поема до 60kW ИТ натоварване
(снимка: Schneider Electric)

Първи в света съединен модулен център за данни със сървърни шасита, предопределени за изстудяване с течност чрез потапяне, пуска на пазара компанията Schneider Electric.

EcoStruxure All-In-One се отличава с висока успеваемост на енергийно ползване от 1,03, улеснено ръководство, сигурност, мониторинг и сервизна поддръжка чрез смарт телефон. Може да се употребява в стандартизирани конфигурационни пространства с до 60kW ИТ натоварване.

Модулният дейта център е интегриран от Avnet и разчита на изстудяване посредством потапяне на шаси, създадено от Iceotope. Новият сглобяем модул ще разреши потребление на високопроизводителни изчислителни компютри (HPC) в “edge” системи с огромен интензитет на централни (CPU) и графични процесори (GPU), които ще могат да се внедряват с по-голяма степен на надеждност в по-неблагоприятни условия и на по-отдалечени места.

Този първи по рода си артикул на пазара дава опция данните да бъдат обработени по-бързо, по-иновативно и дейно, както и с по-ниско закъснение. Очаква се да откри приложение в разнообразни сфери – от индустриални и автомобилни предприятия до телекомуникационни, военни, минни, петролни и газови обекти.

Поместено в общоприет 20-инчов ISO резервоар, новото All-In-One решение поема до 60kW ИТ натоварване и може да доближи ИТ потенциал до 336kW, когато се предлага като персонализиран артикул.

Системата също включва 80kW Galaxy VS трифазово непрестанно зареждане, батерия за автономност на UPS устройството, противопожарна отбрана, както и резервирана система за изстудяване.

Дистанционното ръководство и наблюдаване на физическата средa и на ИТ оборудването се прави чрез софтуерa EcoSruxure IT.

Сглобяемият център за данни може да бъде планиран, построен и конфигуриран за доста по-кратко време в сравнение с обичаен център. Цялото съоръжение е фабрично конфигурирано и тествано, с цел да обезпечи устойчива и предвидима продуктивност с понижен риск още от първия ден.

Използването на течно изстудяване понижава условията за климатичните системи, като опростява охлаждащата инфраструктура и отстрани потребността от вентилатори. Така се реализира двойният резултат от намаляването на потреблението на сила през инфраструктурата, като се дава повече мощ за ИТ натоварването и се щади околната среда.

Поддръжката и обслужването също са улеснени посредством премахването на електромеханични устройства, които изискват постоянно възобновяване и замяна.

При потребление на Iceotope Ku:l 2 течно изстудяване на шасито, интегрирано със стелажната система NetShelter с течно изстудяване на Schneider Electric, ИТ оборудването от сериозно значение е изцяло изолирано от околната среда и се охлажда точно посредством потапяне в запечатан корпус, който не пропуща прахуляк, газове и мокрота.

Защитено от нежелателен достъп, мрежовото съоръжение е обезпечено с в допълнение равнище на физическа и I/O обвързвана сигурност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР