Ще насочим искане към община Пловдив за изграждане на инженерни

...
Ще насочим искане към община Пловдив за изграждане на инженерни
Коментари Харесай

Пловдивската полиция ще иска от общината легнали полицаи и шумящи маркировки срещу нарушителите

Ще насочим искане към община Пловдив за създаване на инженерни уреди на всички булеварди, които да понижават скоростта. Особено наоколо до пешеходните пътеки, заяви шефът на ОД Министерство на вътрешните работи ст. комисар Георги Чергов след кръглата маса на тематика „ Пътна сигурност ”, проведена от ОДМВР –Пловдив. В нея се включиха административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури и представители на неправителствени организации с ангажимент по тематиката.Тя се организира броени дни откакто при злокобна злополука на бул. " Руски " млад пловдивчанин, карал с близо 200 км/час умъртви себе си и своя спътница и рани други двама младежи.

Участниците са се споразумели да образуват работна група с разнообразни специалисти, която да направи  обследване на рисковите места, на които е належащо да се сложат инженерни съоръжения.  Чергов не посочи за какъв тип съоръжения става дума, защото това зависело от предложенията на специалистите. Възможно било това да бъдат неравности, шумяща маркировка и други

Директорът на полицията съобщи, че взаимно с община Пловдив се работи по няколко плана за разширение на видеонаблюдението в Пловдив, само че не посочи на какъв стадий са тези планове и дали ще бъдат осъществени в близко бъдеще. На процедура в Пловдив работят 4 мобилни камери за премерване на скорост, а стационарни такива няма. Камерите, които са сложени на някои светофарни уреди са единствено охранителни и не мерят скорост.

Ст. комисар Чергов заяви, че се работи по основаване на организация за потребление на настоящите камери и тези, които се чакат през цялото денонощие, защото до скоро мобилните камери работеха единствено денем.

На срещата станало ясно, че съществува платформа Myve.bg, направена от „ Европейски център за транспортни политики, на която жителите могат да качват сигнали и фотоси за извършители. Гражданите също да се включат, като качват фотоси, видеа и детайлности за нарушавания, на които те са станали очевидци.  

Платформата работи от 8 месеца, безвъзмездна е за жителите. От началото на годината на нея са получени 300 сигнала като 26 от тях са за Пловдив. Сигналите се предават на способените институции, които санкционират нарушителите, съобщи Кирил Драганов, представен от.

На срещата са били разисквани и ограничения против гонките по огромните пловдивски булеварди, които всяка година със стоплянето на времето трансформират няколко централни булеварда в рали писти. Чергов съобщи, че нямало доста сигнали за гонки, а получените били отработени.

Районният прокурор Петър Петров съобщи, че срещата е била извънредно потребна и се работи по всеки получен сигнал за нарушавания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР