Модул Пътни такси и разрешителен режим (ПТРР) няма да работи

...
Модул Пътни такси и разрешителен режим (ПТРР) няма да работи
Коментари Харесай

До утре ръчно обработват пътните и винетни такси на ГКПП-тата

Модул „ Пътни такси и позволителен режим " (ПТРР) няма да работи в автоматизиран режим заради осъществяване на механически процедури до 8 ч. на 10 април, оповестиха от Агенция „ Митници ”.

За посочения интервал до привършване на техническите процедури, обработката на пътни транспортни средства ще продължи, като ще се прави по спешна процедура (ръчна обработка). На всички пунктове за горепосочения интервал пътните и винетни такси ще бъдат заплащани в брой. За интервала Агенция „ Митници " ще подсигури в допълнение чиновници на всички трасета за ръчна обработка на товарните коли при надзор на пътните такси и разрешителния режим.

Не се чака техническите процедури да се отразят на обработката на леки коли и рейсове, защото при тях се управлява единствено съществуването на годен винетен стикер. Т.е. ръчната обработка няма да усложни в допълнение интензивния лек трафик по граничните пунктове, който се чака в края на празниците. Периодът на спешна процедура е съгласуван и с товарните транспортни средства.

Техническите процедури са свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от осъществяване на действия по Проект 8.2.1 „ Предоставяне на експертиза за понижаване на натовареността въз основата данни на модул ПТРР ". Цялостното осъществяване на плана, включващо и други оптимизационни действия, ще докара до ускорение на обработката на транспортни средства при надзор на пътните такси и разрешителния режим. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР