Модернизират градския транспорт на Враца с 26 милиона лева. Сумата

...
Модернизират градския транспорт на Враца с 26 милиона лева. Сумата
Коментари Харесай

Историческо решение! Нови тролейбуси и електробуси за 26 милиона тръгват догодина във Враца

Модернизират градския превоз на Враца с 26 милиона лв.. Сумата е с 1.5 млн. повече от авансово оповестената, вследствие на договаряния, заяви кметът на града Калин Каменов.
С парите ще бъдат закупени чисто нови 9 тролейбуса и 13 електробуса. Предвижда се и ремонт на контактната мрежа на територията на града. Ще бъдат сложени електронни указателни табели, които да осведомят хората за идването и заминаването на тролейбусите. С огромния финансов запас ще се вкара съвременна тикетсистема в тролейбусите и електробусите и видеонаблюдение, с цел да се подсигурява сигурността на пасажерите.
Преди минути врачанските общински съветници единомислещо дадоха зелена светлина на кмета да кандидатства за безвъзмездната финансова помощ. Средствата ще дойдат Оперативна програма „ Околна среда “. Община Враца би трябвало да обезпечи предплатено заплащане в размер на 10 400 000 лв., които ще бъдат напълно възобновени.
„ Обществената поръчка е със период на осъществяване от 24 месеца, само че аз съм уверен, че още от идната година врачани ще се возят в новите тролеи “, сподели Калин Каменов.
След направените разяснения от страна на кмета огромна част от общинските съветници и присъстващите в залата го приветстваха и дефинираха решението като историческо за града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР