Модата непрестанно се променя, но въпреки това някои елементи и

...
Модата непрестанно се променя, но въпреки това някои елементи и
Коментари Харесай

5 елемента, които завинаги промениха света на модата

Модата непрекъснато се трансформира, само че все пак някои детайли и аксесоари в никакъв случай няма да изчезнат от стилните сцени. Представяме ви 5 изобретения, които заслужиха вечно наличие в капризния свят на модата.

1. Дънки

Още през XVII век италианец основава дреха от модифициран памук, която била известна като " Genesee ". През 1873 година предприемачът Levi Strauss получил патента за производството на " гащеризон без презрамки с джобове за ножове, пари и монети ". С годините той се трансформирал в обичано облекло на товарачи, каубои и златотърсачи, само че вече определено е превзел целия свят. Между другото, компанията Strauss е жива и до през днешния ден - това е най-известната компания на Леви.

2. Обувки с токче

Трудно е да си представим, до XVII век обувки с ток са носени извънредно от мъже. В средновековна Европа те носели обувки с дървени подметки, с цел да ги защищават от прахуляк и нечистотия. Токчетата били комфортни за ездачите - не се плъзгали в стремето. Токчетата стават част от дамския дрешник едвам през XX век.

3. Бански от две елементи

През 1946 година на стилния подиум в Париж за пръв път дефилира момиче в бански костюм от две елементи, основан дизайнера Луи Задна. Манекенката на име Мишел Бернардини и банският основали величествен скандал, защото в тези дни това било демонстрация на нечувана смелост. Само няколко години по-късно този бански е престанал да шокира публиката, а когато е бил основан за Бриджит Бардо и Мерилин Монро, всички рецензии били изрично отстранени.    

4. Малка черна рокля

Около дребната черна рокля на дизайнерката Коко Шанел има доста митове. Говори се, че не можела да понесе скучните женски облекла и основала роклята по неин образ. Според друга легенда, Шанел излязла с роклята през 1926 година в памет на умрелия си обичан. Каквато и да е историята зад тази дреха, тя основава възторг в света на модат, и списание Vogue я назовава " Форд " -а измежду роклите. " От този ден нататък, дребната черна рокля се трансформира в стандарт за добър усет и грациозност, който може би в никакъв случай няма да излезе от мода.

5. Чорапогащи от ликра

В началото на ХХ век в стилните среди не е имало огромен избор от чорапи: вълнени или копринени. Но през 1935 година американската компания DuPont основава ликрата с мотото „ Здрава като стомана, по-тънка от мрежа ". Чорапите от ликра красиво обгръщали краката на дамите, били стилни и евтини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР