Мобилната операционна система на Аpple обикновено се слави като по-защитена

...
Мобилната операционна система на Аpple обикновено се слави като по-защитена
Коментари Харесай

Учени показаха нов метод за подслушване на смартфони с Android

Мобилната операционна система на Аpple нормално се слави като по-защитена и надеждна от Android, само че в днешно време технологиите са на такова равнище, че надали някой може да се усеща изцяло предпазен.

Хакерите стават все по-изобретателни, а методите за навлизане и подслушване на телефони се множат всекидневно.  Наскоро учени от пет университета в Съединени американски щати са обединили напъните си, с цел да покажат какъв брой елементарно е да се подслушва диалог посредством датчиците за придвижване в смарт телефона.

Както множеството от нас несъмнено са забелязали, звукът, приближаващ от слушалките на смарт телефоните, е много по-силен към днешна дата, в сравнение с беше при излизането на първите смарт телефони.

Въпреки че на пръв взор по-силният тон е просто улеснение и софтуерно усъвършенстване, той може да се окаже и гибелен за сигурността на устройството.

Американските учени са основали технология, наречена EarSpy, при която вибрациите от звука в слушалката се улавят от датчиците за придвижване и могат да бъдат възпроизведени още веднъж.

 Учени демонстрираха нов способ за подслушване на смарт телефони с Android

Възможно е да се получи информация освен за наличието на диалога, само че и за пола и някои характерности на индивида, с който беседваме.

Очевидно от Гугъл са наясно с проблема, тъй като в Android 13 бе внедрена отбрана, която не разрешава на датчиците да регистрират сигнали под избрана периодичност, която в тази ситуация е 200Hz.

 

Тази екстра обаче редуцира уловените от датчиците за придвижване сигнали с едвам към 10%.

Всички основни промени в новия Android 13 (Go edition)

Значими усъвършенствания по системата

Създателите на EarSpy споделят, че можем да се защитим от тази уязвимост на телефоните като просто държим звука оптимално слаб при диалог.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР