Мо Фара ще вземе участие на Great Manchester Run през

...
Мо Фара ще вземе участие на Great Manchester Run през
Коментари Харесай

Мо Фара ще бяга 10 км в Манчестър през 2018-а

Мо Фара ще вземе присъединяване на Great Manchester Run през май следващата година. По-рано през сезона той разгласи, че през април ще започва и на Лондонския маратон. Носителят на четири олимпийски трофеи на писта разгласи желанието си да вземе присъединяване в пролетното издание на 10 км в Манчестър, като това ще е неговата първа поява на това събитие от 10 години. За последно Фара е стартирал в тази конкуренция, когато беше 24-годишен. Тогава той се подреди трети, откакто беше изпреварен от кениеца Мика Кого и еритрееца Зерсенай Тадесе.

Тази есен сомалиецът с английски паспорт завоюва за четвърти път купата на Great North Run, откакто през лятото разгласи края на кариерата си на писта. Фара приключи на огромната атлетическа сцена със международна купа на 10 000 м и сребро на 5000 м на планетарния конгрес в Лондон през август.

“Нямам самообладание да се включа в надпреварата в Манчестър идната година. Трудно е да допускам, че са минали повече от 10 години, откогато съм взел участие за първи път там. Трасето е фантастично и по тази причина някои от най-хубавите спортисти в света идват да вземат участие в Манчестър. Това е град, който обича спорта и чакам с неспокойствие да се завърна”, сподели Фара.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР