До средата на януари следващата година ще има предложение как

...
До средата на януари следващата година ще има предложение как
Коментари Харесай

Как ще изглежда Националната детска болница - става ясно в началото на 2025 година

До средата на януари идната година ще има предложение по какъв начин ще наподобява Националната детска болница.

Това стана ясно след среща сред представители на Европейската капиталова банка, капиталовата компания за създаване на болница, здравното министерство и членове на публичния съвет.

Дотогава следва основаването на най-важните стратегически документи - потенциал и обсег на активността, функционалната стратегия на болничното заведение, стратегия за обзавеждане и съоръжение.

Те ще вървят редом и с останалите действия по плана. До края на месеца ще стартира и разчистването на терена.

А от предходната седмица към този момент има нов краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Здравната капиталова компания за детска болница, откакто здравният министър освободи Николай Борисов поради открити нарушавания.

" Стартираме с разрушение на част от сградния фонд, който не е приспособен за болничното заведение. Ще подготвим терен и за този интервал от време процесите ще вървят редом. Решението на господин Главчев и на министър Кондева е да ме назначат от позиция на кризис мениджмънт и бързо пускане на плана на съответното равнище или очакване, което има капиталовата банка ", съобщи доктор Влатко Глигоров, и.д. шеф на " Здравната капиталова компания за детска болница " ЕАД.

" Най-съществената и значима част сега е да бъде основан непрекъснат екип, който да работи с консултантската компания. Давам образец по какъв начин се случи това в болничното заведение в Бургас - отпреди 2 години и половина там е основан екип, който работи с консултантската компания. За мен това е най-трудната задача, която сега ще има Министерството на здравеопазването ", добави Надежда Рангелова, член на Обществения съвет за създаване на Националната детска болница.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР