Мнозинството в Туид Камер - долната камара на холандския парламент,

...
Мнозинството в Туид Камер - долната камара на холандския парламент,
Коментари Харесай

Нидерландия да приеме всички афганистанци, работили с нейните войски, настояват депутати

Мнозинството в Туид Камер - долната камара на холандския парламент, упорства Нидерландия да одобри всички афганистанци, които са работили в холандски задачи, а освен обособени чиновници, оповестява NU.nl.

Миналата седмица държавното управление разгласи, че възнамерява да приема единствено преводачите, които са работили с холандските войски, ситуирани до неотдавна в Афганистан. Според ръководещите, даването на сходна опция за повече групи ще докара до " неконтролируемо нарастване " на молбите за леговище.

В понеделник вечерта способените министри осведомиха Народното събрание, че опростяват процедурите, посредством които преводачите могат да бъдат доведени в Нидерландия. " Кабинетът твърди Камерата, че ще направи всичко допустимо, с цел да се оправи добре с евакуацията от Афганистан ", обявиха в писмо до Народното събрание министрите на външните работи Сигрид Кааг, на защитата Анк Бийлевелд и държавният секретар по въпросите на убежището Анки Брокерс Кнол.
 20 000 афганистанци ще намерят леговище в Канада 20 000 афганистанци ще намерят леговище в Канада
Канадските управляващи имат намерение да одобряват 20 000 афганистански жители, които ще бъдат уязвими, в случай че останат в страната си при управлен...

Поради незабавната обстановка в Афганистан кабинетът реши да анулира редица условия, свързани с идването на преводачите в Нидерландия. Това включва условието Министерството на защитата да удостовери, че заявителят в действителност е работил като преводач за въоръжените сили на страната. Кандидатите за леговище и техните фамилии би трябвало да имат паспорт или други годни документи за идентичност.

Парламентът желае тази опция да бъде разширена за всички, които са работили с холандските войски, в това число охранителите и служащите по логистиката.

Кабинетът е " съществено угрижен " за ситуацията на афганистанците, които са работили за Нидерландия или съдружниците, обявиха министрите. Правителството води договаряния със съдружниците от НАТО и сътрудниците от Европейски Съюз за оптимално бързото обезпечаване на сигурността на всички.

Очаква се Туид Камер да разиска през днешния ден обстановката в Афганистан с способените министри. Депутатите от долната камара приканват от месеци кабинета да докара преводачите в Нидерландия. Те са в заплаха, откогато войските на НАТО започнаха да се изтеглят от Афганистан, защото талибаните ги считат за предатели. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР