Мнозина обичат фантастиката. Във филмите машините трансформъри спасяват света, маскирани като истински

...
Мнозина обичат фантастиката. Във филмите
машините трансформъри спасяват света,
маскирани като истински
Коментари Харесай

Трансформър скоро наистина на пътя - видео

Мнозина обичат фантастиката. Във филмите машините трансформъри избавят света, маскирани като същински коли, а при потребност трансформирайки се в стоманени роботи-бойци. Идеята не е измислена от кинаджиите – историята помни доста проекти за коли, които могат да променят типа и конфигурацията си. Но останали си към този момент единствено концепти...

Явно японците са измежду най-големите мечтатели и фенове на приказките наяве. Япония от дълго време си е заслужила статута на “страна от бъдещето ” и продължава да го поддържа с новости, които за нас към момента си остават фантастика. Те към този момент имат подобен автомобил-трасформър, подготвен на практика за конвейера.

Машината е дело на младата компания от Токио Four Link Systems. Става дума за “сгъваем ” електромобил, наименуван Earth-1. Създателите му са се въодушевили от автомобилите-роботи от популярния анимационен филм Mobile Suit Gundam. И освен са се въодушевили от него, а и са привлекли за създаването на колата си известния създател на мултфилми Куньо Окавара за дизайнер на електрическия автомобил си.



Размерите на колата се контролират с джойстик. Преди този автомобил автоиндустрията не познава подобна техника и това наложило механизмът за сгъване да се създава от нулата. Неависимо от много солената декларирана цена от 70 000 $, компанията към този момент има доста поръчки за колата, както от Япония, по този начин и от други страни.

Сред бъдещите клиенти на компанията Four Link има огромно интернационално летище. В скоро време се чака и приемането на разрешение за употреба на трансформъра по пътищата за обща употреба, което пък ще отвори пред него вратите на световния авто пазар.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР