Мнозина избират да отглеждат животни у дома. Най-предпочитани са кучетата.

...
Мнозина избират да отглеждат животни у дома. Най-предпочитани са кучетата.
Коментари Харесай

Как да отглеждаме мопс вкъщи

Мнозина избират да отглеждат животни вкъщи. Най-предпочитани са кучетата. Въпреки това, преди да прибегнете към тази значима стъпка, имайте поради, че това е огромна отговорност.

Едно от най-игривите кучета са мопсовете. Те са жизнерадостни, обичат да се забавляват, да се разхождат, да вършат бели и да си играят. Ако ви няма вкъщи, той най-вероятно ще къса хартия, ще се пързаля по килима или ще разхвърля.

Характеристики на мопс

Мопсът има сплесната и сбръчкана зурла. Преди години се е считало, че муцунките им наложително би трябвало да са допустимо най-сплескани. Това е било знак за хубостта на породата. В бръчките им китайските императори пък са виждали знаци.

Поведение на мопса

Мопсът не обича да стои самичък. Той откровено се привързва към стопанина си и желае да прекарва колкото се може повече време с него. Ако нямате опция да отделяте задоволително време на домашния си любим, то най-добре заложете на друга порода куче.

Друга забавна специфичност за мопсовете е, че хъркат. Хъркането обаче не е толкоз мощно като човек. Кучето по-скоро сумти.

Мопс и други породи

Най-често задаваният въпрос е дали има разлика сред мопс и китайски Pug. Истината е, че pugs са известни като мопс кучета, мопс и китайски Pug. Т.е – няма разлика сред тях. Поради това Американски и Английски Киноложки Клубове са записали породата като мопс.

Допълнителни грижи за мопс

 Мопс

Мопсът изисква специфична грижа изключително за гънката над нослето. Там постоянно се събират мръсотии, които могат да провокират възпаления на нежната кожа. Другите гънки също са склонни към инфектиране, заради което се постанова да им се обръща особено внимание.

Основните грижи са измиване на коремчето, поддържане на чиста муцунка. Очите им също постоянно би трябвало да се ревизират за проблеми най-малко един път седмично. Ноктите пък се режат ежемесечно. През същия интервал би трябвало и да се къпят. Добре е падналата четина да се отделя благодарение на четка или гребен. По този метод количеството косми по килима и дивана ще се понижи доста.

Заболявания на мопс

Мопсът е порода с много нежно здраве. Те не могат да се охлаждат доста добре и не понасят висока температура и мокрота за доста дълго. През лятото прегрява елементарно, а през зимата се простудява още по-лесно. Здравите мопсчета живеят към 12-14 години, само че могат да живеят и доста повече.

Мосп и деца

Породата е извънредно подобаваща за фамилии с деца. Мопсът ще си играе с тях, ще ги пази и ще им се радва. Освен за деца това куче е и чудесна компания за възрастни хора. Препоръчва се на тези, склонни да изпадат в мрачни положения и меланхолия, заради своята палавост, любознание и жизнеспособен характер.

Ако желаете да си вземете мопсче, разгледайте тези разгласи за мопс.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР