Многогодишната финансова рамка и действията на ЕС в отговор на

...
Многогодишната финансова рамка и действията на ЕС в отговор на
Коментари Харесай

Борисов: Приемаме, че върховенството на закона е толкова важно, че да бъде обвързано с европейските фондове

" Многогодишната финансова рамка и дейностите на Европейски Съюз в отговор на пандемията са двете основни тематики, по които България ще съобщи позицията си през днешния ден ". Това съобщи министър-председателят преди началото на присъединяване си във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет. Премиерът посочи, че страната ни има ясна и поредна позиция по отношение на европейския бюджет, п риемайки че върховенството на закона е толкоз значимо, че да бъде обвързано с европейските фондове , оповестиха от държавната пресслужба.
По отношение на европейската съгласуваност в отговор на пандемията министър председателят Борисов приветства предлагането за създаване на Европейски здравен съюз, който ще разреши Евросъюзът да бъде по-подготвен за в бъдеще при възможни други здравни рецесии.
 Борисов и Меркел разговаряха по телефона за срещата на евролидерите Борисов и Меркел разговаряха по телефона за срещата на евролидерите
Министър-председателят Бойко Борисов беседва по телефона с канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел. Двамата правителс...
Министър-председателят Борисов подчертава също върху общия метод на европейските водачи и Европейска комисия по отношение на имунизациите, който ще обезпечи на европейските жители бърз достъп до задоволително на брой безвредни и безвъзмездни ваксини, които да се употребяват непринудено. " Всички дружно, солидарно освен участваме в заплащането на имунизациите, само че и по метода, по който да бъдат заслужено разпределени допустимо най-бързо “, съобщи министър председателят Борисов и добави, че се водят диалози, тъй че страната ни да е подготвена, в случай че са нужни фризери, в които имунизацията да се съхранява при доста ниска температура.
Премиерът Борисов особено обърна внимание на спазването на противоепидемичните ограничения. " Ако сме прецизни и дисциплинирани, можем да преодолеем по допустимо най-лекия метод тази рецесия “, безапелационен беше българският министър-председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР