„Много съм се отъждествил с иструмента, на който свиря. Искам

...
„Много съм се отъждествил с иструмента, на който свиря. Искам
Коментари Харесай

Внукът на Йосиф Цанков: Искам хората като чуят тромбона да...

„ Много съм се отъждествил с иструмента, на който изсвирвам. Искам хората като го чуят да знаят, че аз съм тромбонистът”. Това споделя в искрено изявление пред Ива Софиянска – Божкова за предаването "Събуди се " внукът на именития композитор Йосиф Цанков, Велислав Стоянов.

Той е безапелационен, че точно свиренето на друга музика крепи живота му. „ Участвам в безпределно доста планове, които са основани музикантски от моя кум, допустимо най-хубав другар и образец, който последвам в живота – Мишо Йосифов”, изясни още Стоянов.

Именитият тромбонист показа и по какъв начин е почнал да се занимава с музика. „ Аз свирех на пиано, само че не доста добре. Дойде пубертетът. В 7.клас майка ми се обади на бащата на Ангел Заберски, с цел да избавя ситуацията. Заведоха ме при проф. Момчилов. Т

огава за първи път усетих тази супер сила на комбинацията от духови ударни принадлежности, която ме зариби. Професорът ми сподели, че имам дълги ръце и бих могъл да изсвирвам на тромбон. След това ме одобриха в музикалното училище”, описа още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР