Много плодове и зеленчуци могат да бъдат намерени в магазините

...
Много плодове и зеленчуци могат да бъдат намерени в магазините
Коментари Харесай

Кои плодове и зеленчуци можем да съчетаем през зимата?

Много плодове и зеленчуци могат да бъдат открити в магазините когато и да е на годината с помощта на оранжериите, само че диетолозите поучават и предизвикват потреблението на сезонни и зеленчуци , написа БГНЕС. През последния месец на годината можем да приготвим мезета, съществени ястия и десерти с декемврийски плодове като райска ябълка, киви или авокадо и сезонни зеленчуци като моркови, зеле, праз, спанак и да им придадем цитрусов усет с помощта на лимоните, портокалите, мандарини или грейпфрути, които в този момент се продават най-узрели.
Това е лист със сезонни плодове и зеленчуци през декември:
Авокадо
 Най-полезните плодове, които би трябвало да хапваме постоянно Най-полезните плодове, които би трябвало да хапваме постоянно
Ползите от плодовете са доста и безспорни. Те са превъзходен източник на антиоксиданти, витамини и минерали, както и на фибри. Плодовете по...
Авокадото е плод с форма на круша, вътре в който има заоблено семе със ярък цвят и дължина 2-4 см, покрито с тъничък пласт кафява дървесина. Според специалисти от Испанската фондация за хранене авокадото може да се купува целогодишно, като се изключи летните месеци. Авокадото е един от плодовете с най-ниско водно наличие от 78,8 грама на 100 грама. Също по този начин съдържа 19 mg витамин А (17 mg на 100 грама) и 15 mg калций. И най-после, заслужава да се означи, че той е богат на калий, магнезий и фосфор.
Грейпфрут
Грейпфрутът е плод от фамилията на цитрусовите с генезис в Югоизточна Азия, макар че развъждането му се е популяризирало в доста други страни отвън Азия. Донякъде е горчив, само че има доста добър усет. Този плод е 90% вода, съдържа 32 калории на 100 грама, 7 грама въглехидрати, 0,6 протеини, без мазнини и с високо наличие на витамин С, фибри, калций, магнезий и калий. Той е добър източник на каротеноиди, изключително червен грейпфрут. Каротеноидите са прародители на витамин А. Въпреки че е с ниско наличие на хранителни субстанции, той съдържа витамини, минерали и някои нехранителни субстанции, които се съдържат в множеството растителни храни.
Портокал
Този плод е добър източник на аскорбинова киселина или витамин С. (Средно огромният портокал обезпечава 82 mg витамин С, като 60 mg са целесъобразният дневен банкет на това хранително вещество). Също по този начин е богат на фолиева киселина, която способства за естественото формиране на кръвни кафези. Портокалите се открояват и с количеството си флавоноиди. По отношение на портокаловия сок, не забравяйте, че той не съдържа съвсем никакви фибри, а също и по-малко витамини и минерали от целия портокал, тъй че се предлага да консумирате всички плодове в прясно положение. Портокалите могат да бъдат закупени когато и да е на годината, само че основно през есенните месеци, започвайки през ноември.
 Никога НЕ белете тези плодове и зеленчуци Никога НЕ белете тези плодове и зеленчуци
Кoрaтa нa някoи зeлeнчуци и плoдoвe cъдържaт пoвeчe витaмини и други пoлeзни cъcтaвки, oткoлкoтo вътрeшнocттa, кaзa Eлeнa Cмирнoвa, диe...
Мандарина
Мандарината е цитрусов плод като портокал, лимон или грейпфрут. Този плод е главният източник на витамин С, който предизвиква чревната пропускливост заради наличието на фибри, бори се със запека, подтиква антибактериалното деяние, предизвиква образуването на антитела, натурален протектор против затлъстяването и е доста целесъобразна храна. Този плод, който е в оптимално положение за консумация от ноември до март, е богат на вода (88,3 mg на 100 грама); фибри - 1,9 mg; калций (26 mg калций на 100 грама), калий (160 mg на 100 грама) и магнезий (11 mg на 100 грама).
Райска ябълка
Райската ябълка съдържа забележителна част от въглехидратите (16%), основно фруктоза и глюкоза. Също по този начин съдържа пектин, виновен за консистенцията на целулоза от райска ябълка, както и доста количество неразтворими фибри. Пектинът и лигавиците задържат вода, увеличавайки размера на изпражненията и улеснявайки чревния пренос. Що се отнася до наличието на витамини, райската ябълка е извънреден източник на провитамин А (вещество, което се трансформира във витамин А в организма), по-специално b-криптоксантин (100 грама годна за консумация порция съдържа 1447 мкг от този каротеноид, който е виновен за цвета на плодовете). Освен това е източник на витамин С, в частност междинния размер божествен ябълки обезпечават 46% от целесъобразния дневен банкет на този витамин. Сред минералите се отличава калият и в по-малка степен магнезият и фосфорът. Райската ябълка ни обезпечава фенолни съединения, изключително в танините, които варират през целия интервал на узряване на плодовете.
Карфиол
 Плодовете, които да вкараме в нашата диета през септември Плодовете, които да вкараме в нашата диета през септември
Според остарялата национална мъдрост, когато замирише на печени чушки, можем да помиришем и края на лятото. Това не е наложително неприятна новин...
Според специалисти от Испанската фондация за хранене главният съставен елемент на карфиола е водата, която дружно с ниско наличие на въглехидрати, протеини и мазнини го прави нискокалорична храна. По отношение на витамините би трябвало да се означи витамин С (въпреки че огромна част от него може да се загуби по време на готвене) и фолиева киселина. Витамин С оказва помощ да се предпазят клетките от окислително увреждане и усъвършенства усвояването на желязо. Фолатът способства за естественото формиране на кръвни кафези и естественото действие на имунната система. Една порция карфиол съдържа 33% от предложените хранителни субстанции. Карфиолът е сложен за развъждане: той избира богата на хумус почва. Най-добре се употребява сред септември и януари, само че в магазините го продават целогодишно. В взаимозависимост от времето на узряване се подразделя на летен, есенен и зимен.
Праз
Празът принадлежи към фамилията на лука, което има към 3500 типа тревисти растения и дървета. Това е един от най-известните зеленчуци, дружно с чесъна и лука. Отглежда се през по-голямата част от годината, като се изключи най-топлите месеци (април, май, юни, юли). Според специалисти лишава към пет месеца и се отглежда основно на луковица, макар че листата също са годни за консумация. Може да се употребява сурово в салати, супи или в богат крем от праз, съгласно Испанската фондация за хранене. Този зарзават е богат на витамин С (18 mg на всеки 100 грама храна), калций (31 mg на всеки 100 грама храна) и калий (256 mg на всеки 100 грама храна).
Спанак
Спанакът е родовото название на едногодишно растение от семейство амарантови, което се отглежда за питателни и вкусни листа. Обикновено се отглеждат две разновидности спанак: къдраволистен, който устоя добре на превозване и нормално се продава свеж, и гладколистен, който се почиства елементарно и се продава замразен или консервиран. Ядлива порция спанак е 81 грама на 100 грама пресни артикули, а хранителната стойност на спанака се крие във високото наличие на витамини и минерали. По-специално, това растение съдържа огромни количества фолат, витамин С и витамин А, както и по-ниски количества витамин Е, В6 и рибофлавин. Той също по този начин обезпечава доста високо наличие на b-каротини (3,25 μg / 100 грама недопечен спанак), съединения, които като се изключи че се трансформират във витамин А в нашето тяло (провитамин А), имат антиоксидантно и стимулиращо деяние върху имунната система. Освен това спанакът е доста богат на калций - 147,3 mg на 100 грама артикул.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР