Много от стопаните на домашни любимци не обръщат необходимото внимание

...
Много от стопаните на домашни любимци не обръщат необходимото внимание
Коментари Харесай

Котката не ходи по голяма нужда, какво да правя?

Много от стопаните на домашни любимци не обръщат нужното внимание на задържането на дефекацията при котката в продължение на 3-5 дни, мислейки си, че обстановката ще се реши сама.

Въпреки това обаче този проблем надалеч не е безопасен, както може да ви се стори на пръв взор, защото може да докара до хронични болести при котките и даже до гибелта на питомеца. Важно е да знаете по какъв метод се лекува това, както и в кои случаи би трябвало да потърсите лекарска помощ.

Възможни аргументи за задържане на дефекацията при котка

Най-често този проблем се появява при възрастните котки, което, от своя страна, е обвързвано с незадоволителната перисталтика - вълнообразни контракции на червата, изтласкващи изпражненията до изхода. Ако котката е на млада възраст, тогава приказваме за хроническа или ситуационна дисфункция, която може да възникне да вземем за пример в резултат на въвеждане на домашния любим в упоителен сън по време на интервенция.

Медикаментите, които се употребяват за тази цел, отпускат мускулатурата, като включително и чревната. Именно по тази причина задържането на дефекация при котка, вследствие да вземем за пример на кастрация, е чест нежелателен непряк резултат.

В някои случаи могат да се образуват по този начин наречените срастванията, а точно заради нарушаване на целостта на коремната празнина. Ако след интервенция, котката ви има запек наложително се обърнете към здравно лице, защото този проблем няма да изчезне самичък.

 Котката не върви по огромна потребност

Освен това, в случай че се употребяват слабителни средства или се вкара клизма, това единствено ще изострят обстановката и могат да причинят непоправима щета на здравето на домашния любим. При тази обстановка е доста значимо в оптимално къс период да се обясни повода, по тази причина не отлагайте и незабавно посетете ветеринар.

Други вероятни аргументи котката да не върви до тоалетна:

* Неправилно хранене;

* Недостатъчен банкет на вода;

* Малка пъргавина и липса на движение;

* Затлъстяване при котка;

* Диабет при котки;

* Глисти при котка;

* Заболявания на опорно-двигателния уред, червата, неврологични нарушения

Ако чистейки тоалетната на котката ви, забележите че липсват фекалии повече от 2 дни, тогава наложително се обърнете към ветеринар. Имайте поради, че интоксикацията е извънредно рисково положение, което може да има съдбовни последици за вашия любим. Своевременната интервенция на доктор е доста значима, по тази причина при най-малкото подозрение не отлагайте и незабавно потърсете помощ.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР