Много от нас мечтаят да имат толкова пари, че да

...
Много от нас мечтаят да имат толкова пари, че да
Коментари Харесай

Ето за какво си харчат парите милиардерите

Много от нас мечтаят да имат толкоз пари, че да могат да си купят всичко. Или да стартират да колекционират разнообразни предмети на изкуството. Доста постоянно обществото се подиграва на милиардерите, че ламтят за безусловно безсмислени неща, написа "Труд ".

Когато богаташите стартират да натрупат прекомерно доста и в действителност не знаят какво да вършат с парите си… какво става? Електронното издание “Хъфингтън поуст” задава този въпрос и дава отговор с сбирка от шантави неща, които единствено човек с прекалено доста огромни благоприятни условия би понечил да прави.

Някои купуват айфони, украсени с диаманти и злато, великански дворци и други Днес ще приказваме за тези покупки, при типа на които си задаваме единствено един въпрос: за какво купихте това?

Клайв Палмър – “Титаник 2”
 Клайв Палмър към момента строи “Титаник 2”.
Клайв Палмър е австралийски предприемач, както и някогашен политик и стихотворец. Притежава огромни минни предприятия за рандеман на желязна руда, никел и въглища. През 2013 година капиталът му е оценен на 1,5 милиарда $.

През същата година Палмър афишира, че желае да направи транспортен съд със същата конструкция и размери на “Титаник” и да го назова “Титаник-2”.

Цената на кораба се планува да бъде малко над 600 млн. $. Идеята му е да построи безусловно копие на именития транспортен съд, само че с усъвършенствана система за сигурност.

Ще сложи задоволително лодки на борда, с цел да се спасят всички пасажери при положение на неотложност. Завършването на строителството е планувано за 2016 година, по-късно е отсрочено за 2018 година, а в този момент даже и за 2022 година

Прави го, с цел да може паметта за потърпевшите в съдбовния ден при потъването на “Титаник” да се резервира за бъдните генерации.

Стив Коен – тигрова акула
 Стив Коен си има голям аквариум с консервирана акула.
Стивън Коен е американски вложител и управител на хедж фондове. Притежавайки 14 милиарда $, той взема решение да направи една от най-странните покупки. “Физическата неспособност на гибелта в мозъците на живите” е името на художественото произведение, основано през 1991 година от Деймиън Хърст. Това е тигрова акула, съхранена във формалин.

През 2004 година Стивън Коен купува това произведение на изкуството за незнайна сума. След това феновете на изкуството схващат, че Коен е похарчил към 11 милиона $ за придобивката.

Няколко години по-късно излиза наяве, че Хърст е употребявал неверен химически разтвор и акулата стартира да гние, а водата трансформира цвета си. Какво прави Коен? Той намира нова акула, с която заменя разпадащата се. Изкормя я и я слага в подобаваща химическа течност.

Лари Алисън – Хавайски остров

Вероятно няма човек, който да не си мечтае да отиде на Хавайските острови. Съоснователят на Oracle Corporation Лари Алисън също обича Хаваите. Днес благосъстоянието му се прави оценка на 64 милиарда $.

През януари 2018 година сп. “Форбс” го сложи на 8-мо място в листата на най-богатите хора в света. А какво прави един милиардер, който има уязвимост към Хавайските острови? Точно по този начин, купува си от един от тях.

Лари Алисън е придобил 98% от собствеността на о. Ланаи, населяван от едвам 3000 души. За тази покупка Лари заплаща към Щатски долар 300 млн. и даже си построява летище. И по този начин Алисън може да употребява територията от към 80 хиляди декара извънредно за лични потребности.

Джеймс Камерън – персонална подводница
 Джеймс Камерън изследва дълбините на океана с персоналната си подводница.
Да купиш персонална подводница, с която да изследваш дъното на океана, е нещо сякаш по-оправдано от практическа позиция. Човекът постоянно е бил любопитно създание, а няма по-възхитителни и събуждащи любознанието му неща от природата.

Режисьорът на касовите филми “Титаник” и “Аватар” Джеймс Камерън си взе лична подводница, с цел да изследва дълбините на океана – цели 11 километра надолу до дъното на Марианската котловина.

Убежище – бункер

Една от най-шантавите придобивки несъмнено е пазаруването на подземно първокласно убежище-бункер на територията на ракетна база от времето на Студената война в Канзас – с цел да се преживее идването на Апокалипсиса. Именно това вършат четирима богаташи, които пръскат 7 млн. $ за задачата.

Цилиндричното подземно леговище разполага освен с пространство за живеене, само че и с вътрешна плантация за животни, басейн, кино салон, ресурси от суха храна за 5-годишен интервал, както и пространство за създаване на медицински център и учебно заведение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР