Много млади семейства с деца търсят селски къщи около градовете.

...
Много млади семейства с деца търсят селски къщи около градовете.
Коментари Харесай

Хората бягат от градския стрес и търсят имоти в околностите

Много млади фамилии с деца търсят селски къщи към градовете. Това заяви Ирена Ненчева, един от създателите на самодейността „ Къща чартърен без наем “. Групата „ Имот чартърен без наем “ съществува от три години, а уеб сайтът за търсене и предложение на парцели работи от две. 

За две години над 200 къщи са разкрили своите краткотрайни стопани, а в сайта вече има към 1 300 разгласи.

Инициативата се развива добре, ползата е доста огромен, а работата е толкоз интензивна, че не може да продължи на доброволни начала, изясни Ирина Ненчева. Тя добави, че никой от публичните и държавни институции не е показал интерес към подкрепяне на концепцията за възкръсване на пустеещите парцели и обезлюдяващите се села.

Активните хора търсят селски парцели най-много към огромните стопански центрове, до момента в който хората със свободни специалности си разрешават да се уединят на по-отдалечени места, посочи още Ненчева, оповестява БНР.

Относно отдаването на селски къщи против алегоричен наем тя разяснява:

" Точно тези взаимоотношения ние организираме, като препоръчваме да се сключва класическия контракт за наем, наложително да се подписват контракти сред двете страни. Абсолютно алегоричен наем - 5-10 лв., всичко останало е на бартерна основа - против труда, обгрижването и поддържането на самата къща ".

Повечето разгласи са за търсене, само че предлагащите деликатно ги наблюдават и си избират. Палитрата е доста богата, уточни Ирена Ненчева:

" И богати, и заможни хора, които си работят. Къщите, които се оферират, също са разнообразни типове. Има доста старички, доста занемарени, има къщи в прелестно положение, подготвени за живеене, единствено че няма кой да живее там. Наистина е доста разнообразно, аз самата съм впечатлена от разнообразието на къщите, които се оферират ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР