Много хора не подозират, че както ние се грижим за

...
Много хора не подозират, че както ние се грижим за
Коментари Харесай

Животните вкъщи не са само декорация: Уважавайте ги и ги обичайте

Много хора не подозират, че както ние се грижим за домашните си любимци, по този начин и те се грижат за нас. Животните оказват благотворно психическо и лечебно влияние върху хората още от древността. В днешно време да се отглеждат някакви домашни любимци вкъщи ни харесва, тъй като те усъвършенстват атмосферата, стават наши предани и правилни другари. Всеизвестно е, че множеството животни имат мощно развити инстинкти, с които долавят и най-малките промени в климата, природата, дома, здравето и настроението на стопанина си. Затова, с изключение на да чакаме и учим животното да се пригоди към дома ни, е добре и ние да се научим да разчитаме неговите сигнали към нас.

Ако имате или решите да си вземете котка, би трябвало да знаете, че това мъркащо творение умее да гълтам отрицателната сила, игриво и обичливо, то постоянно ще се пробва да ви предизвести посредством държанието си за нещо изменящо се, още преди да се случи, изключително в случай че се отнася за вас. Когато стопанинът на котката има здравословен проблем, тя като скенер безпогрешно улавя зоната или засегнатия орган посредством настъпилите промени в енергийните импулси, които излъчвате. Тя ще пристигна при вас и ще легне в проблематичната зона и като се изключи че ще погълне негативната сила, също и ще ви затопли с тялото си. Тяхната телесна температура е 39 градуса в обикновено здравословно положение. Котките умеят по някакъв загадъчен и неразгадан досега метод да трансформират негативната сила и да се освободят от нея. Неслучайно обичат да седят върху хладилници, перални, микровълнови печки – все източници на негативни талази. Силата на котката се крие в нейното електромагнитно поле с нискочестотен ток, който се образува от триенето на косъмчетата. Изследванията демонстрират, че тези трептения спомагат за бързото възобновяване на котешките кафези и регенерация на тъканите. Котките мъркат освен когато изпитват наслаждение, само че и когато са получили някоя контузия. Диапазонът на котешкото мъркане е 27-44 Hz и по мнение на учените мъркането е аналогично на ултразвук, който има и оздравително влияние върху близките. Котките са обичливи, любвеобилни, потребни и чисти животни. Те влияят върху стопаните си единствено в случай че го желаят и са привързани към тях. Пухкавелките усещат грижата, любовта и отношението на благодетеля си и ще отвърнат със същото.

Ето какво споделя Невена Николова от София за обичания си котарак Немо: „ Една заран се разсънвам и сега, в който ставам от леглото, ненадейно ми се завива свят и се свличам. Страдам от високо кръвно. В този миг видях Немо до леглото ми – завъртя се и скочи върху мен, легна на гърдите ми. Замърка, загря ме и тъкмо след 10 минути ми размина. Когато ме отпусна, той незабавно се „ отлепи “… Немо е дребният ми приятел и врач “, изяснява гордата господарка.

Кучето от хилядолетия е правилен четириног приятел. За разлика от котките, те облъчват с позитивна сила, която сплотяват с тази на господаря си. Именно заради тази причина някои от тях получават част от характерността на своя собственик и когато споделяме „ кучето е същото като стопанинът си “, тъкмо това имаме поради. Всички знаем, че кучето служи на индивида в разнообразни посоки според от породата, образованието и задачата, за която се отглежда.

Лаещите имат строго самостоятелни характери според от породата им, равнището на разбиране и трениране при вероятно образование. Но даже и едно необучено куче има изострени сетива и инстинкти, които в никакъв случай не бъркат. Ето един образец за куче от породата „ улична превъзходна “, осиновено от подслон в младо семейство с 9-месечно бебе. Името на кучето е Дюк и то е с мек и спокоен темперамент. Когато една вечер цялото семейство било заспало, кучето внезапно скача, надава писък, съпроводен със скимнете, и захапва одеялото на стопаните си. Тази реакция разсънва притежателите, които, знаейки чудесно спокойния му манталитет, схващат, че нещо не е наред. Четириногото със странното си държание води непосредствено родителите в стаята на 9-месечната им щерка, която откриват бездиханна. Тогава брачният партньор извиква по неотложност кола за спешна помощ, а по-късно докторите съумяват да спасят детето. В съответния случай кучето съумява да предизвести в точния момент, че бебето на неговите стопани е спряло да диша. Домашният любим не е подготвен, не е расов, само че се трансформира в воин за това семейство, откакто избавя живота на щерка им от така наречен Синдром на неочакваната детска гибел. „ Ако Дюк не се беше уплашил толкоз мощно, просто нямаше да се събудим. Той е съвършеното куче, което е родено да бъде член на нашето семейство “, споделя щастливата майка на избавеното момиченце.

Дори аквариумните рибки носят изгода вкъщи

Те не са като котката и кучето, да можете да ги помачкате или да погалите зад ушите. Ако сте прекомерно заети в работата си, само че въпреки всичко желаете някаква жива душица вкъщи, това е решението. Много интервюирани хора, които имат аквариуми с риби в къщите си, споделят, че те им обезпечават оптическо успокоение, когато се приберат след натоварения работен ден. Вглеждането в плавните и хармонични придвижвания и красивите цветове на рибите им носи утешение и намаляване на напрежението. Освен това уговорките по поддържането на аквариума са минимални. Храненето лишава секунди, а почистването е един път на седмица и даже по-рядко, в случай че се употребяват някои модерни филтри.

Папагалите изискват деен контакт, с цел да се привържат

Трябва да знаете, че те са доста музикални, умни и занимателни птици. Дори и дребните папагали, които са сложни за образование, си имат език, на който приказват между тях или с вас. Бъдете сигурни, че в каквото и въодушевление да се приберете вкъщи, те ще изразят насладата си от това, че ви виждат. Ще чуруликат и ще споделят с вас според от това какво желаят или се пробват да ви кажат с друг тип – подсвирване, кряскане и всевъзможни занимателни звуци. Те са от вида животинки, които не можете да гушкате и стискате, само че пък няма да е ням и еднообразен домът ви. Освен това децата и посредством грижата за птиците ще се научат на някаква дисциплинираност. Ще знаят, че всяка жива душа чака храна, вода, внимание.
Инфо: jivotatdnes.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР