Много хора мислят, че е лошо да се пие вода

...
Много хора мислят, че е лошо да се пие вода
Коментари Харесай

Какво става с тялото, ако тренираме и не пием достатъчно вода?

Много хора мислят, че е неприятно да се пие вода по време на и след подготовка. Но учените и професионалните спортисти мислят противоположното: не би трябвало да лишавате тялото си от нужната влага. Редакторите на Bright Side споделят какво ще се случи с тялото ви, в случай че пренебрегнете сигналите му и не пиете вода.

Допринасяте за стареенето на кожата

Доказано е, че спортът има подмладяващ резултат върху кожата. Благодарение на кръвообращението клетките на кожата се обогатяват с О2, производството на колаген се усилва и бръчките стават по-малки. Нашето тяло обаче се нуждае от положително количество течност, с цел да помогне на кръвта да циркулира.

Губите вода, а не мазнини

Някои хора считат, че в случай че не пият вода по време на подготовка, ще отслабнат по-бързо. Да, ще видите резултата незабавно, само че в действителност не губите непотребната лой, а вода. Липсата на вода не разрешава да горим мазнините дейно. Нормалната циркулация на кръвта, която обогатява клетките с О2, не е допустима при недостиг на вода.

Токсините остават в тялото ни.

По време на физически упражнения тялото ни се освобождава от токсините чрез кръвообращението и потенето. Ако не осигурите на тялото си задоволително вода, потенето няма да бъде толкоз интензивно и множеството отрови ще останат в тялото.

Ефективността на тренировките понижава.

Дехидратацията има негативно влияние върху успеваемостта на тренировката. Ако загубите 5% от течностите в тялото, успеваемостта на вашата подготовка понижава с 30%. Това значи, че не позволявате на тялото ви да изгаря мазнини или да натрупа мускули.

Започвате да изпитвате мускулни болки.

Мускулната болежка настава след добра подготовка. Но ако не пиете достатъчно вода, тази болежка може да продължи повече от няколко дни. 

Увеличава се сърдечното натоварване.

Ако не поемате задоволително течности, кръвта ви се сгъстява, а вашите кръвоносни съдове се стесняват, с цел да пестят лимитираното количество вода. В резултат сърдечното натоварване се усилва, тъй като сърцето се опитва да изтласка по-гъст кръвопоток през по-тесни съдове. Това може да докара до тахикардия, дефицит на въздух и високо кръвно налягане. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР