Много хора биха могли да се облекат за предстоящия Хелоуин

...
Много хора биха могли да се облекат за предстоящия Хелоуин
Коментари Харесай

Защо инвеститорите не бива да се паникьосват от високите лихви по държавните облигации

Много хора биха могли да се облекат за идния Хелоуин като 10-годишна хазна, която заплаща 5%. Твърде ужасно е, съдейки по мнението на анализаторите на Уолстрийт, поради скорошното повишаване на доходността до тази психическа граница.

Плюс това, ще би трябвало да обясня на кварталните CFA, че хартиеният документ е просто метафора и че да, знам, че издаването на хазната е съвсем напълно електронно от години. Но най-много прекомерно страшната част.

10-годишната рентабилност преди малко доближи 4,7% по отношение на 3,8% в средата на юли и по-малко от 1% за по-голямата част от 2000 година Това е най-високата рентабилност от 2007 година насам. Както Федералният запас, по този начин и Китай продават държавни облигации.

Твърди се, че купувачите ненадейно са се разтревожили за дълга на Съединени американски щати, тъй че би трябвало да бъдат увещавани с все по-високи доходности.

Това може да попречи на акциите, споделят стратезите в Goldman Sachs, Morgan Stanley и J.P. Morgan. Савита Субраманиан, най-хубавият борсов пълководец в BofA на скъпи бумаги, остава оптимистична.

" Компаниите имат време някак да се приспособяват към тази нова среда с по-висок % и по-висока инфлация ", споделя тя.

Три бързи точки за прочувствена поддръжка за разтърсените вложители:

Първо, доходността е по-висока, само че не изключително висока. От 1962 година насам междинната дневна рентабилност на 10-годишните държавни облигации е била повече от пункт по-висока от в този момент - 5,9%, съгласно данни от FRED, услугата за стопански данни на Федералния запас.

От 1971 година междинната 30-годишна рента по ипотечните заеми е 7,7% по отношение на последните 7,3%.

И двете междинни стойности са изтеглени нагоре от кръстоносния поход против инфлацията от началото на 80-те години, когато лихвите по ипотечните заеми надвишиха 15%.

Но те също са дръпнати надолу от доста по-дълъг интервал от международната финансова рецесия до началото на предходната година, когато Министерството на финансите в един миг трябваше да актуализира софтуера си, с цел да разреши офериране с негативна рентабилност на аукциони за съкровищни бонове.

Парични историци споделят, че дългите лихвени проценти се връщат от 5000-годишно дъно. И по този начин, кой може да каже какво тъкмо е обикновено? Но явно доходността през днешния ден се движи към естественото, а не се отдалечава от него.

Второ, това е добре. Спестителите се нуждаят от респектираща рентабилност на облигациите, с цел да диверсифицират вярно активите си. В противоположен случай те могат да купуват глупави неща, като анимационни маймунски лица, и по-късно да се убедят, че анимационните филми са скъпи, тъй като са NFT или незаменими токени - планиран цифров дефицит, захранван от блокчейн, което е нещо на бъдещето на парите или каквото и да е там.

И преди да се усетите, New York Post ще разгласява заглавието " Мъж от Ню Йорк продава бой за $85, печелейки от NFT Craze. " Което и стана. Преди по-малко от три години.

Трето, по-високата рентабилност не би трябвало да бъде мъчителна за вложителите в акции. От 1985 година до 2005 година доходността на облигациите, поправена по отношение на инфлацията, беше приблизително по-висока от в този момент, а акциите през този интервал възвръщаха 15% годишно, съгласно BofA Securities.

Субраманиан, началник на отдела за акции в Съединени американски щати, не е доста угрижен за последните разпродажби на фондовия пазар. Тя показва, че 5% оттегляне на пазара се е случвало приблизително три пъти годишно в данните от 20-те години на предишния век.

" Идеята да се извади малко пара от тази Великолепна седморка има смисъл за мен ", споделя тя за скорошни спадове при софтуерни колоси като Apple, Amazon.com и Nvidia.

Точно както множеството притежатели на ипотечни заеми в Съединени американски щати са заключили ниски закрепени лихви, американските компании са спечелили време, с цел да отговорят на възходящите лихви.

" Рискът от плаващ лихвен % е понижен най-малко на половина от 2007 година насам и близо 80% от дълга, намиращ се в корпоративните салда за S&P 500, е с закрепен лихвен % ", споделя Субраманиан.

Тя показва, че за разлика от закрепения приход, фирмите могат да реагират на изменящите се условия. Например, те употребяват изкуствен интелект и автоматизация, с цел да станат по-ефективни, което може да помогне за ограничение както на техните разноски, по този начин и на по-широката инфлация на труда.

С изключение на криза, всеобщи съкращения или супер скок в цената на петрола, второто тримесечие на тази година евентуално ще означи най-ниската точка за напредък на облагите на S&P 500, като облагите ще се усилят през идващите една до две години, споделя Субраманиан.

" Мисля, че идната история за маржовете може да не е понижаване на разноските, глобализация или на ниска цена капитал ", споделя тя, представена от финансовото издание Barrons.

" Но може би става въпрос повече за повишение на успеваемостта и по-леки оперативни усъвършенствания. "

Последната прогноза на BofA за края на годината e pd S&P 500 при равнище от 4600 пункта, което допуска 9% покачване от последните равнища. Дали това ще се случи? Предстои да забележим...

Най-ясният апел за деяние, наподобява, е за тези вложители, които са избягали от облигациите към паричните пазари, или още по-лошо, да се върнат към вярното систематизиране на облигациите.

10-годишните облигации, поправени по отношение на инфлацията, неотдавна даваха рентабилност от 2,3% или означиха значително намаляване в цените си за доста къс интервал от време.

Това най-вероятно ще се отрази извънредно отрицателно на щатските банки изключително в частта на държаните от тях активи (нереализирани загуби от скъпи книжа), нещо, което значително бе в основата на колапса на няколко районни банки напролет на тази година.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР