Много често шофирайки или разхождайки се пеша из Варна, можем

...
Много често шофирайки или разхождайки се пеша из Варна, можем
Коментари Харесай

Причината за светещите улични лампи през деня във Варна била профилактика

Много постоянно шофирайки или разхождайки се пешком из Варна, можем да видим работещи улични лампи в светлата част на деня. Това провокира недоумението на жители, които питат за какво светят лампите денем на фона на високите сметки за електрическа енергия и прелюдия в някои общини в региона режим на тока на уличното осветяване.

От БНР са потърсили отговор на този въпрос от Станчо Станев, който е основен специалист " Енергоснабдяване на общински обекти и улично осветяване " в дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване " към Община Варна.

По думите на специалиста, повода за светещите улични лампи денем във Варна е профилактика и замяна на изгорели крушки.

" За подмяната на изгорели лампи е належащо осветлението да бъде включено ръчно в светлата част на деня. Ако изгасим осветлението, ще се постанова неколкократно повдигане и втурване с вишката на екипите ", изясни Станев.

" Профилактиката и подмяната на изгорели крушки продължава не повече от един час, само че това зависи и от дължината на улицата и от броя на изгорелите лампи ", добави Станев.

Според него, честите спирания на осветлението тук-там в града вечер се дължи на вандалски прояви. Същата е обстановката и с парковото осветяване, което се случва да не работи.

" Лесно се разрушават таблата за осветяване, защото по разпоредба те би трябвало да са пластмасови. 95% от повредите по паркове и градинки и най-много в региона на Морската градина, се дължат на вандализъм. Имаме случаи на изцяло унищожени табла, както и пукотевица с въздушни револвери против осветителните тела ", разяснява Станчо Станев.

В Община Варна постоянно постъпват сигнали за неработещо улично осветяване. Станчо Станев подсети, че екипи на компаниите, които дават отговор за поддръжката на осветлението, са длъжни да обхождат уличните лампи в града.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР