ММА-боец от Москва на име Юрий Овчинников е формалният собственик

...
ММА-боец от Москва на име Юрий Овчинников е формалният собственик
Коментари Харесай

Камионът от Кримския мост се оказа свързан с фирма на руски ММА-боец

ММА-боец от Москва на име Юрий Овчинников е формалният притежател на една от фирмите, указана като адресат на стоката от камиона, взривен на Кримския мост от 8 октомври.

Овчинников отхвърля да има нещо общо с компанията " Лидер ", само че тя е вписана на негово име в съветския Търговски указател дружно с още едно сдружение - " Феникс ".

Странностите към тази нишка на следствието не стопират дотук - и двете компании на боеца имат общ мейл за преписка на името " vanya.zorge " в домейна mail.ru.

" Пощенският адрес с отпратка към именития руски шпионин е посочен в общо към 40 компании. Всички те са основани в последната година и половина ", написа съветската медия " Агентство " в свое следствие по случя.

Името на компанията " Лидер " беше обществено оповестено от съветската контраразузнавателна работа ФСБ като един от хипотетичните получатели на стоката от взривения камион. Дружеството е вписано не в България или в Грузия, а в Армения - третата страна по хипотетичния маршрут.

По-късно, съгласно съветските служби, товарът излиза от Армения, връща се в Грузия и отпътува за Русия, където документите му още веднъж са сменени. Вместо " Лидер " получателят към този момент става " несъществуваща компания в Крим ".

" Агентство " потегля по следите на московското сдружение и по този начин стига до формалния му притежател - млад боксьор и MMA-боец.

Предполагаемият предмет на активност на двете компании " Лидер " и " Феникс ", регистрирани на името на Овчинников, е еднакъв - строителство на жилищни и нежилищни здания.

Овичнников твърди, че няма нищо общо с " Лидер ", само че не отхвърля, че е записал " Феникс " с " помощта на един човек ". Въпросният асистент е напуснал Русия и повече няма връзка с боеца.

Той споделя пред изданието, че " едвам в този момент е съумял да се отърве " от първата фирмена регистрация и че " за първи път чува ", че на негово име е открита още една компания.

Профилът му в съветската обществена мрежа " В контакте " демонстрира, че той се занимава със спорт, има шампионски трофеи по бокс от Тулската област и сега е настоящ професионален войник по смесени бойни изкуства. Как от спорта е решил да се насочи към строителния бизнес - не е ясно, Овчинников е спрял да дава отговор на въпросите на публицистите, когато са поискали повече детайлности.

Юрий Овчинников твърди, че няма визия за какво кореспонденцията на компанията му е записана на мейла с името на Зорге. От към 40 компании, които употребяват този адрес в съветския Търговски указател, 13 към този момент са дерегистрирани, 18 са със забележка, че са дали погрешни данни в данъчните служби, а шест са в развой на очистване.

При втората хипотетична замяна на документите на камиона, като адресант е записано сдружението " ТЕК 34 ", чийто притежател Олег Антипов беше задържан и упрекнат за съучастничество във взривяването на Кримскиямост.

Историята на тази компания също е мъглява. Създадена е през 2009 година във Волгоград от различен предприемач, който се занимава с товарни транспорти. През 2015 година една от пратките им за 4,5 млн. рубли е открадната, като стартира наказателно дело. " ТЕК 34 " съди получателя на товара и застрахователя му в продължение на години.

През 2020 година сдружението към този момент е трансферирано на Олег Антипов, който не се е занимавал с бизнес до този миг. През 2021 година данъчните заплашват да унищожават компанията поради това, че е показала фиктивен адрес в документите си. В края на годината обаче е подадена тъжба против прекратяването на активността и през март 2022 година е посочен нов адрес - в апартамент от панелен блок в Уляновск.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР