Млякото е пълноценна храна, която осигурява 18 от 22 хранителни

...
Млякото е пълноценна храна, която осигурява 18 от 22 хранителни
Коментари Харесай

Причини, поради които е добре да намалите млякото

Млякото е пълноценна храна, която обезпечава 18 от 22 хранителни субстанции на организма, в това число калций, магнезий, калий, цинк и протеини. За страдание обаче 75% от международното население има нетърпимост към лактоза.

Въпреки преимуществата си /за които сме говорили обстойно и широко/ млякото би могло да аргументи и някои проблеми.

Някои изследвания демонстрират, че в страните, в които има най-ниски равнища на потреблението на мляко, са налице и минимум хора, страдащи от остеопороза.

Има и други аргументи, заради които може би ще намалите потреблението на този артикул. Нека ги забележим.

1. Може да аргументи акне

Според кожните лекари, създали проучване измежду 225 младежи на възраст от 14 до 19 години, тези, които пият повече мляко, имат акне. Проучването е направено на база 24-часово наблюдаване на хранителния им режим.

2. Може да усили риска от рак

 Млякото и неговите вреди

Установено е, че остатъкът калций от млякото и други храни би могъл да усили риска от някои типове рак, включително и рак на простатата при мъжете с 30-35%. Също по този начин се счита, че естествените захари, открити в млякото, покачват риска от рак на яйчниците при дамите.

3. Може да отключи алергии

Алергията към мляко е постоянно срещана както при деца, по този начин и при възрастни. Някои от признаците се показват в затруднено дишане, хрипове, запек, диария, поява на обриви или други кожни проблеми.

4. Може да увеличи равнищата на неприятния холестерол

 Кафе с мляко

Заради високото наличие на трансмазнини, които могат да насърчат производството на неприятен холестерол, което, от своя страна, крие риск от сърдечни проблеми.

И въпреки всичко, в случай че не можете да се откажете от млякото и кафето и без него просто не ви е вкусно, има здравословни други възможности, които играят във ваша изгода.

Алтернатива на кравето мляко

Соево мляко – то има мел, кремообразен усет и тип. По хранителни стойности е сходно на краве млякото. Прави се от соя или соев протеинов изолат. Добър източник на протеини и витамини, само че все пак не би трябвало да прекалявате с потреблението му, тъй като може да провокира газове и отичане на корема.

 Кокосовото мляко е опция на кравето мляко

Бадемово мляко – има сладостен бадемов усет, ниско наличие на калории, мазнини и въглехидрати, което го прави превъзходен сурогат на млякото, който ще се отрази добре и на фигурата ви. Единственият му минус е, че има по-малко протеини в състава си.

Кокосово мляко – подготвя се от вътрешността на кокосовите орехи и вода. Има кремообразна текстура и сладостен усет. Съдържа малко въглехидрати. Съдейства за намаление кръвното налягане и равнищата на холестерола. Въздейства позитивно върху сърдечното здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР