Младо момиче от Хисаря се бори с изключително рядка и

...
Младо момиче от Хисаря се бори с изключително рядка и
Коментари Харесай

Зов за помощ: Младо момиче доброволец се нуждае от средства за лечение в чужбина

Младо момиче от Хисаря се бори с извънредно рядка и тежка диагноза. Едва един човек на един милион страда от сарком на Юинг - злокачествено образувание на костта. Лекари в Турция дават вяра за сполучливо лекуване, само че сумата за интервенцията е непостижима за фамилията.

До преди няколко месеца 21-годишната Димислава върви на лекции в университета и полагала доброволни грижи за подрастащи деца в Хисаря. Докато мощна и неочаквана болежка в крайници не слага животът на момичето на тестване. Диагнозата - рядко срещан синдром на Юинг.

Снимка: bTV

„ Диагнозата се сложи по-трудно, тъй като признаците са доста близки до напълно други болести и се откри единствено посредством биопсия “, изясни Димислава Николова.

Броени дни преди бала на сина си Мария Панова още веднъж чува неприятната вест, че туморът се е завърнал

Майката на Дими, която като психолог оказва помощ на десетки деца в Хисаря, стартира битка за избавяне на своето момиче.

„ Никой не очакваше... без никакви признаци, без предварителни поръчки за проблеми да кажат тази диагноза, тя се изправи и сподели - ние ще се оправим и  продължаваме напред “, сподели Даниела Николова, майка на Дими.

Снимка: bTV

„ Реакцията ми беше потрес, тотателен потрес, одобрих я бързо. Винаги от този момент не съм се зачитала като болна. Смятам, че е ортопедичен проблем, който ще се реши “, съобщи Димислава.

Следва химиотерапия, а професор в Турция дава вяра, че момичето ще резервира крайници си посредством тежка и комплицирана интервенция. Цената обаче е 135 000 евро.

„ Тя да оздравее, това ми е главната фантазия. Сила ми дава тя, хората към нас, ние не сме сами. Сега виждам тази положителното, тя ми дава мощ да продължа напред “, изясни майката на Дими.

„ Искам да съм с всички хора, да дам тази частичка от себе си, която мама ме е учила да давам “, споделя момичето

Ако желаете и имате опция, може да помогнете през дарителската сметка на името на нейната майка Даниела Ганчева Николова:

ЦКБ АД Клон Карлово

IBAN: BG51CECB979010C2613503

BIC: CECBBGSF

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР