Младите футболисти на Челси понякога се нуждаят от критики, за

...
Младите футболисти на Челси понякога се нуждаят от критики, за
Коментари Харесай

Почетино: Понякога трябва да сме твърди с футболистите

Младите футболисти на Челси от време на време се нуждаят от рецензии, с цел да се учат и напредват, разяснява мениджърът на лондончани Маурисио Почетино.

Почетино не спести остри думи за представянето на отбора при провалянето с 1:4 от Нюкасъл през предходната седмица, което остави Челси на десето място във краткотрайното класиране във Висшата лига с 16 точки в актива след 13 изиграни мача. Аржентинският експерт дефинира дуела като най-лошият за тима през сезона.

Попитан за думите си, Маурисио Почетино съобщи: " Важно е играчите да усещат треньорите, когато са ядосани и надлежно, когато са щастливи. Бяхме доста безапелационни при разбора, с цел да покажем какво не би трябвало да вършим. Не става дума за това да упрекваме играчите, тъй като ние сме млад тим и от време на време би трябвало да бъдем твърди с тях, с цел да се учат, а различен път да сме по-мили. Въпросът не е по какъв начин приказваме, а да реализираме резултатите, които желаеме. Ако оказваме помощ, това е най-важното нещо. "

Челси ще бъде хазаин на Брайтън в неделя. Съперникът заема осма позиция в подреждането с 22 точки, а в четвъртък заслужи място в топ 16 на шампионата Лига Европа.

Почетино похвали сътрудника си Роберто де Дзерби.

" Те правят фантастична работа. Имат доста добър тим с отличен треньорски екип. Познавам Роберто доста добре, той прави страхотна работа ", сподели мениджърът на Челси.

Аржентинецът добави, че ще реши по-късно дали е допустимо присъединяване на нападателя Кристофър Нкунку, само че добави, че полузащитникът Ромео Лавия няма да бъде разполагаем.

Нкунку, който бе притеглен от немския Република България Лайпциг през юли, е отвън игра от предсезонната подготовка поради травма на коляното, а Лавия има проблеми с глезена.

" Не имам вяра, че ще успеем да вдигнем на крайници някой от контузените, само че има още един ден и ще забележим какво ще се случи на следващия ден и дали ще можем да разчитаме на някого ", сподели Почетино, а запитан за Нкунку и Лавия, той добави:

" Ще изчакаме до на следващия ден и тогава ще решим. Те са близо, само че решението ще би трябвало да бъде взето на следващия ден. Може би при Лавия ще бъде по-трудно. "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР