Млади хора във Велико Търново решиха да направят добро на

...
Млади хора във Велико Търново решиха да направят добро на
Коментари Харесай

Дарителска кампания на дрехи организират във Велико Търново

Млади хора във Велико Търново взеха решение да създадат положително на своите връстници като им подарят своите облекла, които не носят, а другите не могат да си разрешат да купят. В централния парк " Марно поле " в остарялата столица през днешния ден и на следващия ден продължава дарителската акция, в която всеки, който има непокътнати и ненужни юношески облекла, може да ги подари, а младежите, които се нуждаят от тях, да бъдат зарадвани гратис. 

Това събитие е за всеки, който не може да си разреши да се зарадва с нещо друго в дрешника си. За възпитаници, студенти, фамилии, деца от центрове и домове. Това събитие не е за хора, които имат по три дрешника в дома си и непроменяемо споделят: " Нямам какво да облека ".

Анастасия Иванова се споделям. Когато бях дете, бяхме ужасно небогати и постоянно за мен е било доста тъжно и гадно да отивам на учебно заведение, гледайки по какъв начин са облечени другите деца. Разполагам с задоволително облекла, които бих могла да даря и по тази причина ги донесох. За хората, които са ходили в чужбина, като мен, ще кажа, че там няма такава дискриминация по това по какъв начин те посрещат и по какъв начин те изпращат, пука им какъв си, какъв брой ум имаш в главата си. А тук всичко е имаш ли маркови маратонки, маркови дънки, това е непоносимо.

На благотворителната самодейност с облекла е и Севда Караниколова. 20 години е живяла в Съединените щати. Преди година фамилията с четирите си деца се прибрало във Велико Търново от Ню Джърси.

На прибиране организирахме всички българи там, кой каквото може да изнесе от дрешниците си. Събрахме много облекла, докарахме ги тука, раздаваме по фамилии, които имат потребност, по домове. Ние дълги години чакахме в действителност да се оправи страната, с цел да се приберем. В един миг просто взехме решение, че няма смисъл да чакаме някой да оправя страната, в която желаеме да живеем, дойдохме ние да си я променяме.

Ученички от най-голямото великотърновско учебно заведение " Емилиян Станев " донесоха облеклата, които не носят. Момичетата не задаваха въпроси, просто раздаваха на връстниците си:

 Включвам се тъй като имам доста другари, които се нуждаят от облекла, не всички хора имат финансови благоприятни условия, каквито имат останалите. Децата са доста злобни и се подиграват на останалите поради външния им тип, само че някак си не вникват в това, че фамилиите им нямат задоволително пари.

Смятам, че всеки заслужава, даже да няма опция, да се усмихне по някакъв метод. Тийнейджърите имат комплекси, че не са облечени добре, че не са със скъпи облекла. Всеки заслужава да има нещо, което му харесва. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР