Младежкият дом във Враца ще посреща гости от цял свят

...
Младежкият дом във Враца ще посреща гости от цял свят
Коментари Харесай

Младежкият дом във Враца посреща гости от цял свят в обновена база /снимки/

Младежкият дом във Враца ще посреща посетители от целия свят в ремонтирана база, заяви зам.-кметът на Враца Александър Владимиров. 
От 16 до 21 юни Враца ще бъде хазаин на юбилейното XX издание на Международен юношески сценичен фестивал „ Време “. В театралния конгрес ще вземат участие 18 групи от 4 континента, а в Младежкия дом ще се съберат над 350 театрали от Европа, Азия, Северна Америка и Африка. Фестивалът ще бъде подсилен и от артисти от София, Перник, Русе, Асеновград и Враца. В артистичния конгрес ще работи интернационален екип от режисьори-наблюдатели от Англия, Естония и Нидерландия. 
Домакините ще посрещнат своите посетители в изцяло актуализирани Синя зала и Бяла зала. 
„ В рамките на изпълнявания план от локалната администрация бяха изцяло актуализирани две от залите в Младежкия дом. Помещенията са с сменена дограма, нови съоръжения и особено осветяване, уместно за експониране на картини. Осигурена е налична среда, посредством специфична рампа за хора с двигателни увреждания. Във крайна фаза са и дейностите по ремонт на покрива на институцията “, сподели още Владимиров.
Дейностите по обновяването на залите и покрива се правят в границите на план „ Младежки дом-атрактивно културно средище “ по Оперативна стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “ на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020. По различен план ще бъде ремонтирана и Голямата зала в културната институция, а пък трети план ще покрие разноските по ремонт на останалата част от базата, разкри Александър Владимиров. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР