Младата японска цигуларка Рино Йошимото, която взе втора награда на

...
Младата японска цигуларка Рино Йошимото, която взе втора награда на
Коментари Харесай

Виртуозна цигуларка от Япония свири на финала на ММФ „Варненско лято”

Младата японска цигуларка Рино Йошимото, която взе втора премия на влиятелния конкурс за цигулари „ Фриц Крайслер “ 2022 във Виена, ще бъде предстоящият солист на концерта, с който публично ще бъде закрито издание 2022 на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “. Събитието ще се състои на 7 октомври в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Организатор на фестивала е Община Варна.

Под палката на маестро Марк Кадин, симфоничният оркестър на БНР ще извърши Сюита за оркестър от Лазар Николов и селекция от Славянски танци от Дворжак. Виртуозната цигуларка от Япония ще извърши дружно с радиосимфониците Концерт за цигулка и оркестър от Хенрик Виенявски №1 във фа диез минор, оп. 14.

Рино към този момент е завладяла публиката в Европа, Америка и Япония. През 2019 година тя прави своите солови дебюти в Карнеги Хол и във Виенския Музикферайн. Има богат репертоар и е свирила с уважавани симфонични оркестри, измежду които са Софийската филхармония, Orchestra di Padova e del Veneto, Италия, и Kobe Philharmonic Orchestra, Япония.

Рино Йошимото свири на цигулка, направена от Джузепе Гуарнери през 1697 година, която й е предоставена от фондация Boubo-Music Switzerland.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР