Млад мъж от Габрово ремонтира стари велосипеди, които после подарява

...
Млад мъж от Габрово ремонтира стари велосипеди, които после подарява
Коментари Харесай

Младеж поправя велосипеди, които дарява на деца в затруднено положение

Млад мъж от Габрово ремонтира остарели колела, които след това подарява на деца и младежи в затруднено състояние. За своята самодейност Тихомир Колев намира доста съидейници, които му дават старите си колела и му оказват помощ да открие деца, които може да зарадва с тях. За своята благородна идея той беше награден като един от доброволците на Габрово за тази година.

Тихомир Колев е разпален велосипедист. Така около заниманието му пристигнала и концепцията да реставрира остарели колелета, които след това да подарява.

" Чрез страница във Facebook, аз съм си направил, с цел да мога да доближи до повече хора. Те се свързват. Реставрацията на един велосипед е относителна, тя може да отнеме от една седмица до месеци. Много зависи в какво положение е велосипеда ", споделя Тихомир Колев.

През тази година Тихомир е съумял изцяло да възвърне две колелета, с които с които зарадвал две деца от центъра за настанявана от фамилен вид в Габрово и в този момент в работилницата му още няколко велосипеда, които ще трансформира в нови.

" Мисля че няма по-голямо благополучие от това да видиш различен човек, че си го направил благополучен и че си оказал помощ с нещо, въпреки и малко ", добавя Колев.





Над 30 души и техните благородни дела бяха отличени с премията " Доброволец на годината " в Габрово.

" Точно в това мъчно време, в което живеем, сякаш положителната сила е на всички места и това е, което ни държи, това ни дава вяра, че в действителност ще се оправим, до момента в който има положителни хора, положителни дела ", уверена е Габриела Йосифова, уредник на самодейността " Доброволец на годината - Габрово ".

Сред доброволците на годината са както деца, по този начин и възрастни, които са дали нещо от себе си, с цел да оказват помощ на някой различен.

Репортер: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР