Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване и Териториална

...
Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване и Териториална
Коментари Харесай

Митничари задържали над 1,2 млн. къса цигари през юли

Митническите чиновници от Групово дело " Митническо разузнаване и следствие " и Териториална дирекция Южна морска са задържали през юли 1 280 000 къса (64 000 кутии) безакцизни цигари, 102 кг тютюн за пушене и 51 кг тютюн за наргиле.

Иззети са близо 43 000 кутии (860 000 къса) цигари, закупени от Турция от минали пасажери, защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт. За същия интервал, по метода " разбор на риска ", при щателни митнически инспекции са открити 420 000 къса (21 000 кутии) безакцизни цигари.

При един от случаите, на 26 юли, при инспекция на товарен автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция митническите чиновници откриват 290 кутии безакцизни цигари от три марки, с надпис Duty free. Шофьорът на камиона, български жител, е укрил цигарите във фабричните кухини на шофьорската кабина и зад сандъка с принадлежности на ремаркето.

В същия ден на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " са конфискувани общо 2219 кутии (44 380 къса) безакцизни цигари при митнически инспекции на влизащи в страната леки коли, за което са формирани 14 акта за определяне на административно нарушаване и 54 разписки за задържане на заявените, само че превишаващи позволения безмитен импорт от 2 кутии цигари.

При инспекции на три леки автомобила, пътуващи за страни от Западна Европа на 27,28 и 29 юли, митническите служители са открили 610 кутии недекларирани цигари. Цигарите са били укрити в естествените кухини зад задните седалки, в хранителни артикули и измежду облеклата, в персоналния багаж на пасажерите. На нарушителите са формирани актове за опит да бъдат пренесени акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР