Митническите отношения между ЕС и Великобритания след Brexit да са

...
Митническите отношения между ЕС и Великобритания след Brexit да са
Коментари Харесай

Британските власти предлагат да няма митническа граница с ЕС след Brexit

Митническите връзки сред Европейски Съюз и Англия след Brexit да са такива, че действително да не съществува митническа граница – това е предлагането на английските управляващи при започване на договарянията за това какво ще се случва след раздялата с общността, оповестиха от посолството на страната в София.
Първият от поредицата отчети за бъдещите митнически връзки приказва за „ мощната начална позиция на Великобритания” и предлага „ митнически условия, които основават минимални проблеми” посредством продължение на част от съществуващите договорености с Европейски Съюз.
Посочва се нуждата от нов вид партньорство с Брюксел „ като променим метода си към митническата граница по подобен метод, че да отпадне нуждата от митническа граница Великобритания-ЕС”. Като вид за реализиране на това се предлага Обединеното кралство да одобри същите условия за импорт от трети страни, каквито са в действие и в Европейския съюз.
Авторите на отчета показват, че тясно асоцииране с Митническия съюз на Европейски Съюз за стеснен интервал от време би понижило до най-малко усложненията за бизнеса.
„ Докато напущаме Европейски Съюз и откриваме самостоятелна комерсиална политика, държавното управление ще сложи приоритет върху обезпечаването на това бизнесът и потребителите в Обединеното кралство и Европейски Съюз да могат да продължат да търгуват свободно между тях като част от ново съглашение за свободна търговия”, означи министърът на интернационалната търговия Лиъм Фокс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР