Митничарите на ГКПП Лесово хванаха нелегално пренасяни златни накити и

...
Митничарите на ГКПП Лесово хванаха нелегално пренасяни златни накити и
Коментари Харесай

Митничари хванаха турчин с нелегални 320 гр злато и близо 50 хил. лв.

Митничарите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " хванаха незаконно пренасяни златни украшения и валута.

Хванатата контрабандна валута е с левова равноценност 47 162 лева Златото е с общ грамаж от 320 грама и е под формата на украшения.

Недекларираната валута и златни произведения са открити от митническите чиновници при инспекция на лек автомобил с румънска регистрация. Колата била ръководена от турски жител и пристигнала на българския митнически пункт в посока от Турция за България на 11 март, неделя, към 16.00 часа.

Попитани дали внасят артикули, които изискват обявление, водачът и неговият сателит дали отговор негативно.
Митничарите обаче решили да инспектират автомобила по-обстойно. При последвалата митническа инспекция на автомобила и багажа на пасажерите, униформените откриват първо недекларирани 320 грама златни произведения . Накитите били във вътрешен джоб в яке, намиращо се на задната седалка на колата.

След това митничарите разкрили и недекларирани 18 038 румънски леи, 14 760 турски лири, 14 175 евро, 2 400 английски лири и 150 швейцарски франка в разнообразни купюри с обща левова равноценност 47 162 лева Валутата се намирала в ръчна чанта на задната седалка и в сак в багажника на колата.

Водачът признал, че недекларираната валута и златните произведения са негова благосъстоятелност.
Срещу нарушителя е формиран акт. Недекларираната валута и златни произведения са арестувани и подлежат на лишаване в интерес на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР