Мисля, че вземането на такъв тип решение - за задължителна

...
Мисля, че вземането на такъв тип решение - за задължителна
Коментари Харесай

Янев: Задължителната ваксинация граничи с дискриминация |

Мисля, че вземането на подобен вид решение - за наложителна имунизация, въпреки и на обособени групи, е съществено и тежко, което граничи с тип дискриминация на права и свободи на жителите.

Това каза министър председателят Стефан Янев по време на представянето на доклада на Министерския съвет, преди президента Румен Радев да назначи новото служебно държавно управление на следващия ден. Думите му са в отговор на въпрос дали идващото държавно управление би наложило наложителна имунизация за обществените и здравните служащи. 

" Мисля, че когато сме задоволително подминали възрастта 18 години, можем да взимаме решения. Всички можем да вършим избор сами за себе си желаеме или не желаеме ", добави той. 

Според него в обстановка като тази има спор в обособени колективи и сфери и дават се хрумвания за радикални решения. Янев добави, че по-скоро колективите би трябвало да намерят решения за себе си, само че използването към цялото общество не е добра процедура. " Трябва да се търси баланс сред отговорността на хората към личното здраве и това, което е значимо за обществото, с цел да действат системите ", сподели още той. 

Премиерът изрази вяра идващото държавно управление да откри по-добро решение.

На въпрос за ниските равнища на имунизация и високата смъртност през последните две седмици той отговори, че е удовлетворен от екипа на Министерството на здравеопазването. " Той (екипът -бел. ред.) приготви един понятен и съответен проект. По отношение на имунизацията - цифрите споделят противоположното. Месеците, които управляваме, цифрите са по-добри от тези, които заварихме. Процентът на имунизирани от по-възрастното население е по-добър, а ограниченията за бизнеса са по-щадящи ", счита министър-председателят. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР