Мислите си, че детето ви е вече голямо, разбира всичко

...
Мислите си, че детето ви е вече голямо, разбира всичко
Коментари Харесай

Вече си голям!

Мислите си, че детето ви е към този момент огромно, схваща всичко и го приемате като равна на вас персона. А то от време на време се държи по този начин, като че ли е още на две години. И стартирате да се тръшкате: „ Аз ли бързам да порасне, то ли изостава… “

Тези въпроси са безсмислени, няма смисъл и да се разстройвате -

5-6-годишните от време на време имат проблеми с навлизането в „ огромния живот “

Затова ще ви подскажем по какъв начин да постъпвате, когато порасналото дете реагира като бебе.

За хлапе в предучилищна възраст е обикновено да се разплаче ненадейно, само че когато синът ми навърши 6, се замислих: не е ли към този момент огромен за такова държание? В тази възраст никой към този момент не споделя, че детето е малко, то си е човек с завършен темперамент, ползи и стремежи.

Но преходът на дребните деца към държание на възрастни минава през разнообразни положения и не всеки път протича гладко, тъй като от време на време не могат да схванат какво е възможно и какво – към този момент не.

Педиатри споделят, че когато 5-6-годишното е разгорещено, когато е гладно или му се спи, може да се върне към старите похвати, които към този момент не са присъщи за възрастта му. И ето какво, благи родители на поотраснали деца – ето отговорите на някои въпроси, които сигурно ви се въртят в главата:

Вече е голям/а, с цел да изпада в нервност?

Да. Така е.

За 5-6-годишното момченце или момиченце е обикновено да му става тъжно понякога и да се разплаче, само че в случай че изпада в нервност постоянно, когато не получава мечтаното, да вземем за пример отказвате да му купите някаква играчка, евентуално ви манипулира. То прави това, тъй като сходен метод му е помагал нееднократно в предишното.

Не се поддавайте! Просто го попитайте: „ Как мислиш, за какво няма да ти купя тази играчка? “ И предложете опция, да вземем за пример – да впише играчката в листата с стремежи за дядо Коледа или за рождения си ден.

Когато детето види, че старите номера към този момент не минават, нервностите отшумяват или се демонстрират все по-рядко – по този начин е по принцип.

Но има един тъничък миг – в случай че то получава постоянно гневни пристъпи и не можете да го успокоите, помислете за посещаване при невролог.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР