Мирослав Боршош ще узнае първото си и работно обвинение на

...
Мирослав Боршош ще узнае първото си и работно обвинение на
Коментари Харесай

Прокуратурата: Мирослав Боршош ще узнае 1-вото си обвинение на 20 юли

Мирослав Боршош ще узнае първото си и работно обвиняване на 20 юли, сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по отношение на обвиняването, което следва да бъде повдигнато на някогашния шеф на НДК, съобщи Фокус.

Г-н Боршош самичък разгласява призовката си. Тя е в качеството му на обвинено лице, той към този момент има това качество. Ще му бъде повдигнато обвиняване по конкретика, за която в този миг не можем да съобщим, тъй като не е редно медиите да научават в какво тъкмо ще бъде упрекнат, добави Арнаудова в предаването „ Тази заран “ по БТВ. „ Категорично можем да кажем, че е във връзка сигнала от ДАНС и осъществената от тях инспекция за нецелево разходване на средства по отношение на европредседателството на България “, уточни тя. Говорителят на Сотир Цазаров добави, че първото и работно обвиняване Мирослав Боршош ще узнае на 20-ти, когато е свикан.

„ До момента са разпитани голям брой очевидци. Предстои да бъдат разпитани министър Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила, вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител... към профила и Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на... към профила, защото има данни, че лицата имат сведения, с които би трябвало да разполага и прокуратурата “, изясни Румяна Арнаудова. „ След разпитите на Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов се чака да има освен уточнение на това обвиняване, само че и вероятни други обвинявания. Продължаваме да събираме доказателства “, разясни Арнаудова.

„ Изискали сме доста контракти от НДК, те са към 4000 до този миг и продължава постъпването на контракти “, уточни Румяна Арнаудова и добави, че ще бъдат разследвани и други дейности на Боршош, за които има данни в делото и би трябвало да бъдат тествани със способите на Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР