Мирните жители на Киев могат да напуснат безпрепятствено украинската столица

...
Мирните жители на Киев могат да напуснат безпрепятствено украинската столица
Коментари Харесай

Москва предложи на мирните жители на Киев безопасно напускане на града

Мирните поданици на Киев могат да изоставен гладко украинската столица по маршрута Киев - Василкив, направлението е безвредно, съобщи представителят на съветското министерство на защитата ген.-майор Игор Конашенков, представен от Интерфакс.

" Искам да подчертая още един път, въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари единствено по военни обекти. Нищо не заплашва мирното население ", добави той.

" Ръководството на Украйна и градските управляващи, откакто оповестиха комендантски час, увещават жителите на столицата да останат по домовете си. Това потвърждава още един път, че режимът в Киев употребява жителите на града като " жив щит " за националистите, разположили артилерийски подразделения и бойна техника в жилищни квартали на столицата ", означи генералът. Той означи, че в Киев " безчинстват въоръжени банди мародери, грабители и националисти, получили оръжие вследствие на незаконното решение на управляващите да го раздава безотговорно на популацията ".

Градските управляващи на Киев приканиха жителите на столицата да напущат жилищата си единствено при незабавна нужда. Боевете не престават в на практика всички елементи на града, подчертаха управляващите в изказване, оповестено в " Телеграм ", съобщи ДПА.

Жителите са посъветвани да напущат домовете си единствено за покупка на храна или медикаменти.

Като цяло последната нощ мина релативно спокойно, като се изключи някои конфликти. Градът е ангажиран да приготвя защитата си, тъй че хората може да видят нови укрепления, клопки за танкове и други отбранителни уреди, се прибавя в изказването.

Магазините и публичният превоз работят тази заран. Метрото се движи на по-големи шпации. Комендантски час е в действие от 22 до 7 часа.

Властите на Киев приканват жителите да оказват помощ на съседите си, изключително възрастните и тези, чиито родственици пазят страната. Освен това те ги подканват да наглеждат домовете на тези, които са напуснали града, с цел да предотвратят грабежи.

НАТО изпраща на Украйна средства за Противовъздушна отбрана

Държавите от НАТО ще обезпечат на Украйна средства за противовъздушна и противотанкова защита. Това събощи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

Той посочи в Туитър, че е разговарял тази заран с украинския президент Володимир Зеленски. Поздравих го за храбростта на украинските въоръжени сили, написа Столтенберг във връзка съпротивата против съветското настъпление.

Генералният секретар отбелязва, че съдружниците усилват военната си поддръжка за Киев. По неговите думи Украйна ще получи също филантропична и финансова помощ.

Военните министри от Европейски Съюз ще заседават изключително

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел привиква за през днешния ден следобяд изключително съвещание на европейските министри на защитата.

Срещата ще се състои онлайн, с цел да се разиска ситуацията в Украйна след неоправданото и непредизвикано съветско военно навлизане, се показва в известие на Съвета на Европейски Съюз. Министрите ще разискват незабавни ограничения и ще съгласуват отговора на Европейски Съюз.

Предвижда се те да обсъдят опциите за координиране на помощта, която да бъде оказана на украинската страна. Европейските външни министри нощес взеха решение за пръв път в историята на Европейски Съюз да бъдат отпуснати средства за въоръжение на непозната страна, изправена пред вражеско военно навлизане. Министрите се съгласиха Украйна да получи въоръжение, в това число изтребители от европейски страни, които украинските летци могат да употребяват.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР