Мира Добрева и шефът на Спешна помощ д-р Георги Гелев

...
Мира Добрева и шефът на Спешна помощ д-р Георги Гелев
Коментари Харесай

Шефът на Спешна помощ обвини Мира Добрева, че лъже

Мира Добрева и шефът на Спешна помощ доктор Георги Гелев спориха в ефир поради припаднала нейна гостенка пред Българска национална телевизия.

По-рано журналистката разгласява информация за случая. В него тя изясни, че момичето е припаднало и е чакало към 50 минути кола за спешна помощ.

В студиото бе показан запис от охранителната камера, на който ясно се вижда какво се случва и в какъв брой часа. Часовникът на монитора демонстрира, че колата за спешна помощ в действителност е закъсняла, само че не тъкмо толкоз, колкото е написала Добрева.

"Излиза един публицист и споделя това, което е видял и той към този момент е отговорен, тъй като е скочил против една явно неработеща система. А тя, в случай че на мен не ми вярвате, че не работи, погледнете мненията на хората под моя пост и ще разберете, че едни 3000-4000 индивида в България мислят като мен. А мисля, че това е цяла войска от недоволни ", сподели Добрева.

"В коментара на Мира Добрева има няколко истини, няколко полуистини и много неистини. Първият екип, който се освободи беше в Западен парк - нямахме свободни екипи ", съобщи доктор Гелев.

"13 екипа при 252 повиквани - с толкоз останахме, откакто освободихме колежка поради гибел в фамилията ", изясни още незабавният доктор.

В студиото бяха показани и разпечатки от телефонните позвънявания и джипиеса. В резултат Мира Добрева избухна, когато Гелев я упрекна в неистина.

"Таванът ни е 25 екипа при европейски стандарт от 60. Става въпрос за 2-милионен град, какъвто е София. В този ден сме имали 12 екипа, с тъга ги докарваме до 20 ", изясни още доктор Гелев.

"За злополуката на Владая са изпратени 7 коли за спешна помощ, още три са били на други злополука. И това в границите на 7 минути. И това е направено от тези "нечовеци ", както е написала Добрева ", заяви шефът на Спешна помощ.

"Като не сме хора, какви сме - кроманьонци, неандерталци... ", обърна се възмутеният началник на Спешна помощ към Добрева. Стана ясно, че не е имал свободен екип, колата за спешна помощ не е закъсняла толкоз, колкото е написала журналистката.

Добрева разяснява за какво водачът на колата за спешна помощ е пушил. "Защо да не пуши, когато кабината е изцяло изолирана от болните ", отсече доктор Гелев.

Добрева заплаши доктор Гелев със съд, а той и отговори, че "всеки познава адвокати ". След това журналистката от Българска национална телевизия съобщи, че лекарите си "имат пиари, които можели да оправят нещата ". Също по този начин, тя упрекна лекарите във подправяне на данните, които бяха показани в студиото.

Д-р Гелев пък на собствен ред прикани обществото да почита труда на лекарите, тъй като той в действителност е доста тежък. Той добави, че натискът върху медиците от страна на хората към този момент е доста огромен. "Отиваш някъде и не знаеш дали ще те посрещнат с секира ", разясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР