Мир в Украйна може да се постигне само, ако под

...
Мир в Украйна може да се постигне само, ако под
Коментари Харесай

Бивш военен министър каза как може да се постигне мир в Украйна

Мир в Украйна може да се реализира единствено, в случай че под него стои подписа на украинския президент Владимир Зеленски. Това сподели някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов.

" Очаквам при третия кръг от договаряния да се стигне до решение за преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски. Това ще даде път за политически договаряния сред двамата водачи ", изясни той.

Според Шаламанов като част от Европейски Съюз България би трябвало да се включи с всичко допустимо, с цел да поддържа във военно отношение зашитата и свободата на Европа.

" Инициативата за решение на спора е на Европейски Съюз и ние като част от него би трябвало да участваме. Европейски Съюз е и този, който ще възвърне развиването след спора ", сподели още някогашният министър пред Нова.

Велизар Шаламанов разяснява и назначението на новия боен министър.

" Подкрепям премиера който спря опитите за дестабилизация на България. Подкрепям и избора на Заков. Опитът му в НАТО и Брюксел ще е доста скъп за страната ни. България би трябвало бързо да дефинира своята неповторима роля като член на Европейски Съюз и НАТО за разрешването на украинската рецесия и цялостното развиване на системата за сигурност ", посочи той.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР