Минути след гласуването на парламента в Скопие, с което бе

...
Минути след гласуването на парламента в Скопие, с което бе
Коментари Харесай

Ковачевски след вота: Най-накрая македонският език ще отекне в цяла Европа

Минути след гласуването на Народното събрание в Скопие, с което бе утвърдено " френското предложение " за отваряне на европейския път на страната, министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски поздрави всички, които са го подкрепили и изрече благодарности за проявения " максимален национализъм ".

" Поздравления и големи благодарности на депутатите, които през днешния ден демонстрираха потенциал на демократи, поддържаха заключенията на европейското предложение и гласоподаваха за европейското бъдеще на страната ", написа в профила си във Facebook Ковачевски.

" Няма по-голям национализъм от това да подкрепяш просперитета на страната и да вземаш решения, които са от най-висш интерес за страната и жителите ", споделя още северномакедонският министър председател.

Ковачевски изрича удовлетворение и за това, че така нареченият " македонски език " влиза публично приет в Европейски Съюз - нещо, което българската страна оспорва през цялото време на договарянията на Скопие. България не признава

съществуването на " македонски език ".

" Най-накрая македонският език ще отекне в цяла Европа ", изрази насладата си Ковачевски и заключи: " Ето по този начин се обича страната, с мъдри и държавнически решения ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР