Минути преди 10.00 часа кметът на Община Генерал Тошево Валентин

...
Минути преди 10.00 часа кметът на Община Генерал Тошево Валентин
Коментари Харесай

Кметът на Генерал Тошево излезе от ареста срещу гаранция от 10 000 лева

Минути преди 10.00 часа кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров беше освободен от ареста.

Той бе задържан в сряда по искане на офиса на Службата на Европейския основен прокурор в София. Арестът е по отношение на следствие за измами със дотации, свързани с план за увеличение на енергийната успеваемост на обществени жилища, заяви на уеб страницата си Европейската прокуратура. 

Това е първият арест в България по искане на службата на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

От рано сутринта пред дирекцията на полицията в Добрич поданици на Генерал Тошево, както и представители на БСП се събраха на кротичък протест в Добрич. 

Той бе посрещнат пред Първо Районно ръководство на полицията в Добрич с бурни овации, с крясъци " Свобода! " и " Браво, Вальо! "  

Според протестиращите Димитров е най-почтеният кмет, който общината е имала.

Димитров отхвърли подробни мнения пред медиите, като посочи, че следва да бъде разпитан. " Заради всички тези хора тук си заслужава да се борим ", сподели кметът. 

Придружен от юриста си Милен Янков, кметът на Генерал Тошево влезе в Следствената работа, която се намира в същата постройка.

По-късно посочи, че е освободен против гаранция от 10 000 лв., заяви Българска телеграфна агенция.

Адвокатът му Милен Янков разясни, че става дума за показани погрешни сведения пред сертифициращ орган и приемане на средства въз основа на тези сведения.

„ С тези обвинявания към този миг с господин Димитров не сме съгласни и няма да разясняваме детайлности. Тук не става въпрос за заграбване на средства, а за погрешни данни. Присвояването е напълно друго закононарушение, което допуска персонално облагодетелстване “, разясни юристът. 

Той посочи, че към този миг Димитров остава настоящ кмет на Генерал Тошево. 

Приемаме ареста на кмета на Генерал Тошево като политическа поръчка преди локалните избори. Това се споделя в позиция на изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

" На територията на общината се преплитат доста апетити. Валентин Димитров неведнъж защитаваше ползите на жителите на Генерал Тошево и стана неуместен за избрани кръгове ", се споделя в позицията на партията на Корнелия Нинова.

От Българска социалистическа партия чакат обективно следствие. " Сигурни сме в неговата непорочност. Заставаме зад него. Издигаме го за кмет трети мандат ", декларират още социалистите. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР