Министрите почетоха паметта на големия актьор Стефан Данаилов с едноминутно

...
Министрите почетоха паметта на големия актьор Стефан Данаилов с едноминутно
Коментари Харесай

Борисов: Дано причината за пожара в Пирогов не е запалена цигара

Министрите уважиха паметта на огромния артист Стефан Данаилов с едноминутно безмълвие преди началото на съвещанието на Кабинета.
Дано не се окаже, че повода за гърмежа в " Пирогов " е запалена цигара. Това сподели по-късно министър председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание за пожара в болничното заведение, при който починаха двама души, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".  Министър-председателят благодари и на дежурния екип, Министерство на вътрешните работи и пожарната. „ Благодарност за това, че са живи обгазените хора “, добави той.
Един от двамата умряли мъже е бил с огромна кислородна непълнота и се е наложило да бъде лекуван с повече О2. Другият човек е бил доведен вечерта в лечебното заведение, съобщи здравният министър Кирил Ананиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Не единствено двамата мъже, които са умряли са били под опасност за живота им, а още 80 души и в случай че не е била съответната реакция на личния състав и службите, можеше да е още по-голяма бедата, добави Ананиев. Болницата работи обикновено, не се връщат пациенти. Пирогов работи в естествен режим, добави Ананиев.
Actualno.com напомня, че на едно от предходните съвещание на Кабинета, министър председателят Бойко Борисов разпореди на финансовия министър Владислав Горанов да планува в бюджет 2020 средства за изцяло саниране на постройката на Пирогов. Догодина лечебното заведение отбелязва своята 70-годишнина. Преди това Борисов посети новоремонтираното поделение за изгарания в болничното заведение.
Правителството гласоподава 200 000 лв. филантропична помощ за Албания , съболезнования за жертвите на земетресението. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
" Подготвили сме и пакети при нужда, екипи за почистване. Не бива да ги оставяме сами и по тази причина гласуваме тези средства и имаме подготвеност с жива мощ и техника ", изясни министър-председателят.
В Албания е разгласен ден на народен печал е разгласен и изключителна обстановка след земетресението през вчерашния ден сутринта, което лиши живота на над 20 души. Жертвите са най-вече в крайбрежния туристически град Дуръс и в Туман. Около 600 са потърпевшите. Трусът с магнитуд 6,4 е най-мощният за последните десетилетия в страната. Спасителни екипи продължиха и през нощта издирването на оживели под руините.
Началото на съвещанието на Кабинета можете да видите в идващото видео.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР