Министрите на вътрешните работи на Европейския съюз обсъдиха как да

...
Министрите на вътрешните работи на Европейския съюз обсъдиха как да
Коментари Харесай

Вътрешните министри на ЕС обсъдиха рисковете заради войната между Израел и Хамас

Министрите на вътрешните работи на Европейския съюз разискаха по какъв начин да се оправят с въздействието на войната сред Израел и Хамас върху блока. Те изразиха угриженост по отношение на повишаването на броя на антисемитските набези, радикализацията на младежите онлайн, потреблението на криптирани услуги за известия от нарушители или екстремисти, както и нуждата от ускорение на депортирането на хора, които могат да съставляват социална заплаха. Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманин прикани за по-нататъшни промени в миграционната политика. 

 
Трябва да увеличим скоростта на процедурите и да опростим нашия закон. Това се отнася по-специално за всички хора, които са регистрирани с помощта на Пакта за миграция и Евродак, за граничния надзор и за молбите за леговище по границите. Всички тези въпроси, които разяснихме по време на френското председателство, ще ни разрешат да бъдем доста по-ефективни, в това число в битката против тероризма.
Жералд Дарманин, министър на вътрешните работи на Франция

Дерманин приказва, откакто Версайският замък и три летища бяха евакуирани от съображения за сигурност. Инцидентите бяха последните от поредицата евакуации през последните пет дни в цяла страната. Те последваха убийството на преподавател в северния град Арас в петък от обвинен ислямски екстремист. Но апелите за навсякъде повишение на сигурността пораждат и надълбоко безпокойствие, защото обсъжданите решения могат да подкопаят свободното придвижване. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР