Министерството на външните работи очаква пълен доклад от службите за

...
Министерството на външните работи очаква пълен доклад от службите за
Коментари Харесай

МВнР поиска доклад от службите за влязлата в България руска журналистка от Русия 1

Министерството на външните работи чака цялостен отчет от службите за сигурност във връзка със случая с съветската журналистка на неразрешената в Европейски Съюз телевизия " Русия 1 ", извършваща активност на територията на България. Това сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и добави, че визата, с която тя е влезнала у нас, е издадена от друга страна членка. Тя не посочи коя е съответната страна. 

По думите на Габриел съветската журналистка е била съпроводена от други европейски жители: 

" Ако някъде е належащо да реагира Външно министерство, то по-скоро е в границите на Европейската дипломатическа работа да повдигне тематиката за какво избрана страна членка може да издава подобен вид визи и по какъв ред е минато, с цел да бъдат получени, само че Министерство на външните работи в нито един миг не е имало отношение към подобен вид активност и прецизно си е спазвало компетенциите и отговорностите ".

Премиерът Николай Денков посочи, че в Европейски Съюз е неразрешено разпространяването на канал " Русия 1 ", само че няма възбрана за активността на публицистите от съответната медия. По думите му тази активност не попада в обсега на глобите: 

" До момента тази журналистка -  няма аргументи да ѝ бъдат наложени някакви ограничавания до тази преживелица. Сега към този момент ще разгледаме деликатно дали това, което е направила, излиза отвън границите на това, което е задоволително за България и нейната национална сигурност ". 

По-рано ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски заяви, че е подал сигнал до Министерство на вътрешните работи и ДАНС за работещ на територията на България екип на неразрешената в Европейски Съюз телевизия “Русия 1 ”. Той дефинира това като провокация, на която не е отговорено - съгласно него - задоволително интензивно.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР