Министерството на туризма обяви обществена поръчказа 3 млн. лв., с

...
Министерството на туризма обяви обществена поръчказа 3 млн. лв., с
Коментари Харесай

Министерството на туризма пусна поръчка за екскурзоводи и планински водачи за 3 млн. лв.

Министерството на туризма разгласи социална поръчказа 3 млн. лева, с която се цели да се подкрепят екскурзоводите и планинските водачи. Двата бранша до момента не са получили подкрепяне поради коронакризата, макар че бяха наранени от введените противоепидемични ограничения.

Предметът на поръката е за избор на външни специалисти за разпространение на дребните и междинни предприятия и организациите за ръководство на туристическите региони за интервал от 9 месеца.

В поръчката могат да аплайват неправителствените организации, сплотяващи екскурзоводите и планинските водачи.

Те ще дават отговор за осъществяване на два типа действия. Едната е обвързвана с онлайн презентации на забележителности - исторически, културни, естествени, както и показване на артикули локално произвеждане и места за настаняване, хранене и забавление. Заложено е да бъдат направени 5000 такива презентации. Другата активност е обвързвана с онлайн турове на исторически, културни и естествени забележителности, като общият им брой също е 5000.

С реализацията на плана се цели поощряване на вътрешния туризъм и привличане на повече пътувания към регионите на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР