Министерството на регионалното развитие и благоустройството осигурява близо 100 млн.лв.

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството осигурява близо 100 млн.лв.
Коментари Харесай

Общини и вероизповедания ще получат 100 млн. лв. за туристически атракции

Министерството на районното развиване и благоустройството обезпечава близо 100 млн.лв. за развиване на туристическите атракции в страната по оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година

Управляващият орган на програмата през днешния ден откри процедура по набиране на планови оферти за безплатна финансова помощ.

Основната цел е основаването на цялостни туристически артикули за обекти на културното завещание от национално и международно значение. Финансиране ще получат планове, които включват освен консервацията и опазването на съответния обект на културното завещание, само че и популяризирането и развиването му, так аче зда притегли забележителен брой туристи.

Ще се сортират планове, които нямат капацитет да генерират задоволително доходи и по тази причина финансирането отчасти е безплатно, а отчасти - с нисколихвен заем. Проектите ще се пресяват от Фонд за градско развиване, определен от " Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД.

Потенциални получатели на парите са Министерството на културата (за обекти държавна благосъстоятелност, ръководени от Министерство на културата), общини за общинска благосъстоятелност (или за държавна благосъстоятелност с предоставено право за ръководство на общините), институции на вероизповеданията и техни локални поделения, които са юридически лица (за обекти благосъстоятелност на съответните институции и техни локални поделения).

Кандидатстването за финансиране ще се реализира на правилото " обслужване на едно гише ", при който претендентът подава пред финансовия медиатор план и бизнес проект. Мерките могат да включват обособени съставни елементи или цялостни планови решения и да бъдат съчетани с безплатна финансова помощ при потвърдени потребности, въз основата на оценка на бизнес проекта. Максималният размер на безплатна помощ по план може да доближи до 85% от общата стойност на комбинираното финансиране според от осъществения от финансовия медиатор разбор на бизнес проекта. Крайният период за кандидатстване по процедурата е 31.12.2021 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР